Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019
Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018 18:42

3ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ 2018: Η γυναίκα στο επίκεντρο

Από

Πάγιες επιδιώξεις κάθε γυναίκας είναι η υγεία και η ομορφιά της. Καίρια θέματα της γυναικείας υγείας, διατροφής και ομορφιάς θα αναλυθούν από διακεκριμένους ομιλητές, στο πλαίσιο του 3ου FORUM ΥΓΕΙΑΣ που πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά, στις 17 & 18 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο, με την υποστήριξη περισσότερων από 20 επιστημονικών εταιρειών, το περιοδικό ΔΥΟ και τη ΖΙΤΑ Medical Management.

 

Ποια είναι τα συχνότερα γυναικολογικά προβλήματα του ωραίου φύλου και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν; Τι είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και τι η ενδομητρίωση; Τι λύσεις υπάρχουν για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας και πότε θα πρέπει μια γυναίκα να προχωρά σε κατάψυξη ωαρίων;

Πώς πρέπει κάθε γυναίκα να φροντίζει το δέρμα και τα μαλλιά της και τι ρόλο μπορούν να παίξουν τα συμπληρώματα διατροφής στην αντιγήρανση; Tι όπλα έχει σήμερα στη διάθεσή της η επιστήμη για να αποκαταστήσει την εμφάνιση της γυναίκας χωρίς νυστέρι; Υπάρχει τρόπος μια γυναίκα να πολεμήσει τον Νο1 γυναικείο εχθρό που λέγεται κυτταρίτιδα;

Εκτός από τη γονιμότητα και την ομορφιά, σημαντική είναι και η υγεία της γυναίκας. Πώς θα πρέπει μια γυναίκα να ελέγχει τον μαστό της και τι λύσεις υπάρχουν αν διαγνωστεί με καρκίνο;  Πώς τα αυτοάνοσα νοσήματα συνδέονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε;

Ποιες αλλαγές θα πρέπει να περιμένει η γυναίκα στο σώμα της κατά την εμμηνόπαυση και ποια διατροφή και άσκηση θα πρέπει να ακολουθήσει αν διαγνωστεί με οστεοπόρωση;

 

Με το σύνθημα "Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία", το FORUM ΥΓΕΙΑΣ έρχεται να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω και σε πολλά ακόμη ερωτήματα. Πρόκειται για μια μοναδική ετήσια διοργάνωση που πλέον έγινε θεσμός. Διοργανώνεται για τρίτη χρονιά με στόχο την πρόληψη, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ακούσουν και να ρωτήσουν κορυφαίους επιστήμονες σχεδόν για κάθε θέμα που απασχολεί τον άνδρα και τη γυναίκα, σε σχέση με την υγεία, τη διατροφή και την ομορφιά τους, αλλά και για την φροντίδα του παιδιού και του εφήβου!

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Μια σημαντική συμμετοχή, αυτή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» στο 3ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ, συμφωνήθηκε μεταξύ του Προέδρου του οργανισμού κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου και του Προέδρου του Ομίλου ΖΙΤΑ κ. Ζαχαρία Καπλανίδη.

           

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», που διαθέτει ωτορινολαρυγγολογικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, οδοντιατρικό τμήμα και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, έχοντας προσφέρει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε περισσότερα από 100.000 παιδιά, από το 2002 έως σήμερα, το τρίτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου θα βρίσκεται στο Ζάππειο, στο 3ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ 2018, για να προσφέρει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στους παραπάνω τομείς σε εκατοντάδες παιδιά που θα προσέλθουν με τους γονείς τους.

 

Στο πλαίσιο του Forum, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να ρωτήσουν κορυφαίους επιστήμονες σχεδόν για κάθε θέμα που απασχολεί τον άνδρα και τη γυναίκα, σε σχέση με την υγεία, τη διατροφή και την ομορφιά τους, αλλά και για την φροντίδα του παιδιού και του εφήβου!

 

Παράλληλα, θα γίνουν πολλά διαδραστικά και θα υπάρχει παροχή εξατομικευμένων συμβουλών σε σχέση με την υγεία, τη διατροφή και την ομορφιά. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα έχει ενεργό συμμετοχή και στα διαδραστικά, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση στα παιδιά.

 

Η είσοδος για όλους τους επισκέπτες για όλα τα διαδραστικά και τις προαναφερόμενες προληπτικές εξετάσεις είναι απολύτως δωρεάν.

 

Τόσο στη διάρκεια των ομιλιών, όσο και σε ειδικό συνέδριο που θα διεξαχθεί παράλληλα με το 3ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ στο Ζάππειο, ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στη συμβολή των ιαματικών νερών τόσο στη δημιουργία καλλυντικών προϊόντων, όσο και γενικότερα στην υγεία και την ευεξία μας.

 

Αν η Υγεία, η Διατροφή και η Ομορφιά είναι στις βασικές σας προτεραιότητες, σας περιμένουμε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 17 & 18 Μαρτίου και στο Συνεδριακό Κέντρο ‘’Ιωάννης Βελλίδης’’ στις 24 & 25 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, αφού για πρώτη φορά φέτος, το FORUM ΥΓΕΙΑΣ βάζει σαν στόχο την πρόληψη και στη Θεσσαλονίκη!

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!


Για περισσότερες πληροφορίες για το forum επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.dyoforum.gr