Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019
Τρίτη, 28 Μάιος 2013 23:02

Συμφωνία συνεργασίας MSD και Pfizer για την ανάπτυξη νέου πειραματικού φαρμάκου για το Διαβήτη τύπου 2

Από

Η MSD, γνωστή ως Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, και η Pfizer ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι προχωρούν σε μία διεθνή συμφωνία συνεργασίας (με εξαίρεση την Ιαπωνία) για την ανάπτυξη και διάθεση της Ερτουγλιφλοζίνης της Pfizer (PF-04971729), έναν υπό έρευνα δια του στόματος χορηγούμενο αναστολέα 2 συμμεταφορέων γλυκόζης - νατρίου (SGLT2) για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Η Ερτουγλιφλοζίνη πρόκειται να ενταχθεί σε κλινική μελέτη Φάσης ΙΙΙ μέσα στο 2013.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την MSD στη μάχη κατά του διαβήτη τύπου 2, μιας ασθένειας με μεγάλο φορτίο παγκοσμίως», δήλωσε ο John Young, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Pfizer Primary Care «Η ηγετική θέση της MSD στην θεραπεία του διαβήτη και η εισαγωγή της Ερτουγλιφλοζίνη, ενός καινοτόμου SGLT2 αναστολέα, ο οποίος ανακαλύφθηκε από επιστήμονες της Pfizer, μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιμετώπιση μιας τόσο σημαντικής νόσου».

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η MSD, μέσα από μία θυγατρική της, και η Pfizer θα συνεργαστούν για την κλινική ανάπτυξη και διάθεση της Ερτουγλιφλοζίνης καθώς και συνδυασμών οι οποίοι θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένη ποσότητα από τον εν λόγω αναστολέα, με μετφορμίνη και σιταγλιπτίνη. Η MSD θα συνεχίσει να διατηρεί τα δικαιώματα πάνω στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο προϊόντων που περιλαμβάνουν σιταγλιπτίνη. Η Pfizer έχει λάβει μία προκαταβολή 60 εκατομμυρίων δολαρίων, θα έχει έσοδα από την πώληση των προϊόντων, ενώ θα δικαιούται επιπλέον πληρωμές που θα συνδέονται με την επίτευξη προκαθορισμένων κλινικών και κανονιστικών δεικτών επίδοσης. Η MSD και η Pfizer θα μοιραστούν τα δυνητικά έσοδα και ορισμένες δαπάνες σε αναλογία 60/40%.

Η σιταγλιπτίνη στην Αμερική διατίθεται από την Merck (όπως είναι γνωστή η MSD στις ΗΠΑ και τον Καναδά) και στην Ελλάδα, τόσο από την MSD όσο και από τη Βιανέξ με διαφορετική εμπορική ονομασία.

«Η MSD συνεχίζει να αξιοποιεί την ηγετική της θέση στη δια του στόματος θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 μέσα από τη δική μας έρευνα και επιχειρησιακή ανάπτυξη» δήλωσε η Nancy Thornberry, senior vice president και επικεφαλής του τμήματος Διαβήτη και Ενδοκρινολογίας, στα Merck Research Laboratories. «Πιστεύουμε ότι η Ερτουγλιφλοζίνη θα εμπλουτίσει το «δυνατό» χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας, τόσο των υπό έρευνα όσο και των ήδη κυκλοφορούντων, και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Pfizer για την περαιτέρω ανάπτυξή του».

Σχετικά με την MSD

Η MSD (Merck Sharp & Dohme) ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 230 υπαλλήλους. Αποτελεί θυγατρική εταιρεία του πολυεθνικού Ομίλου Merck & Co, με έδρα το New Jersey που απασχολεί 86.000 εργαζομένους σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία λειτουργεί με την ονομασία Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και με την ονομασία MSD στην Ευρώπη.

Η MSD (Merck Sharp & Dohme) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία παγκοσμίως. Στόχος της, να εκπληρώσει τη βασική της αποστολή: να είναι ο κόσμος καλά. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr.

Σχετικά με την Pfizer Inc

Στην Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπους και ζώα. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια για ανθρώπους και ζώα, προϊόντα διατροφής, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας. Κάθε μέρα, συνάδελφοι της Pfizer δουλεύουν σε ανεπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές με στόχο την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και της θεραπείας κατά των πιο επίφοβων ασθενειών της εποχής μας. Συνεπείς στην ευθύνη μας ως μιας από της κορυφαίες καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρίες παγκοσμίως, συνεργαζόμαστε με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, κυβερνήσεις και τοπικές κοινωνίες προκειμένου να στηρίξουμε και να επεκτείνουμε την πρόσβαση σε αξιόπιστη και προσιτή οικονομικά περίθαλψη ανά τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσοι στηρίζονται πάνω μας Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.pfizer.com.