Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019
Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018 08:56

Ένα υπερσύγχρονο νευροχειρουργικό μικροσκόπιο δώρισε η «Φλόγα» για τα παιδιά με καρκίνο

Από

Το Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο Pentero-Zeiss, τελευταίας τεχνολογίας παρέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της «Φλόγας» στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία για όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

 

Το μικροσκόπιο του οποίου η αξία ξεπερνά τις 100.000 €, έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε και να δώσει νέα ώθηση στις νέες μεθόδους της ιατρικής με την εφαρμογή προηγμένης τεχνολογίας.

Το παιδί με καρκίνο σήμερα στη χώρα μας, όπως και κάθε παιδί στην Ευρώπη και την Αμερική, έχει και πρέπει να έχει στη διάθεση του όλα εκείνα τα μέσα και εργαλεία που είναι απαραίτητα για την ίαση του.

Ο Σύλλογος «Φλόγα» των εθελοντών γονιών, 35 χρόνια εκπροσωπεί τις χιλιάδες οικογένειες παιδιών με καρκίνο, βρίσκεται κάθε μέρα στα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα της Αθήνας και είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, τα καλά και τα κακά του συστήματος Υγείας, τις ελλείψεις και τις άμεσες ανάγκες. Γι αυτό το λόγο στηρίζει τον αγώνα του παιδιού με καρκίνο με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Η σεμνή τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Εμμανουήλ Παπασάββα, της Αναπληρώτριας Διοικήτριας κας Άννας Ζωηρού, του Διευθυντή κ. Σφακιανού  Γεώργιου, του Επιμελητή νευροχειρουργού κ. Θεμιστοκλέους Μάριου και των ιατρών και νοσηλευτών του Νευροχειρουργικού τμήματος καθώς και ιατρών των Ογκολογικών τμημάτων του «Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ». Το μικροσκόπιο παρέδωσαν οι

Μαρία Βασιλειάδου (Μέλος ΔΣ Φλόγας) και η Ελένη Αντωνίου (Γεν. Γραμματέας Φλόγας).