Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019
Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2017 10:56

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ο Όρκος του Ιπποκράτη αναβιώνει στην Κω

Από

 

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ασκληπιείο της Κω θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη και η απαγγελία του από τους πρωτεύσαντες του 2017 αποφοίτους των 7 Ιατρικών Σχολών της χώρας, παρουσία των Προέδρων των Ιατρικών Σχολών τους, του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, των Τοπικών Αρχών της Κω και του ιατρικού κόσμου.

 

Την Τελετή για τρίτη συνεχή χρονιά οργανώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω (ΔΙΙΚΩ) και τον Ιατρικό Σύλλογο της Κω.

 

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, χαιρετώντας τους πρωτεύσαντες αποφοίτους των 7 Ιατρικών Σχολών, αφού βραβευτούν πρώτα για την προσπάθειά τους, θα τονίσει τη σημασία της επιβράβευσης της αριστείας στον ιερό τόπο αυτό του Ασκληπιείου της Κω, όπου δίδαξε ο Ιπποκράτης και στον οποίο αναφέρονται όλοι οι ιατροί του κόσμου, έχοντας όλοι βαθιά στη ψυχή τους τη διαχρονική Ιπποκρατική ιδέα.

 

"Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σε όλο τον κόσμο, ότι εδώ που γεννήθηκε ο πολιτισμός, οι επιστήμες, οι τέχνες και προπάντων η ιατρική, χρειάζεται  σεβασμός στις αξίες περισσότερο από ποτέ τη σημερινή εποχή".