Τρίτη 26 Μαρτίου 2019
Παρασκευή, 27 Μάιος 2016 12:59

Eπταήμερη κρουαζιέρα αφιερωμένη στο Ελληνικό Ελαιόλαδο

Από

Η πρώτη θεματική επταήμερη κρουαζιέρα αφιερωμένη στο Ελληνικό Ελαιόλαδο, από την Celestyal Cruises και την GΑΕΑ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Για πρώτη φορά οι επιβάτες συμμετείχαν σε πολλαπλές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας που σκοπό είχαν να παρουσιάσουν τα διατροφικά πλεονεκτήματα του ελαιολάδου αλλά και να εκπαιδεύσουν πιθανούς καταναλωτές από το εξωτερικό, για τις ιδιαιτερότητες εκείνες που ξεχωρίζουν το ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έναντι άλλων από άλλες μεσογειακές χώρες.

 

Η αμερικανίδα αρχαιολόγος Dr. Jerolyn Morrison μέσα από δυο πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις μοιράστηκε με το κοινό πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αρχαιολόγοι σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των Μινωιτών, τη σημασία του ελαιολάδου και της ελιάς ως εξαιρετικά πολύτιμου προϊόντος και τις διάφορες χρήσεις του 3.600 χρόνια πριν!

 

Μεγάλος αριθμός επιβατών είχε την ευκαιρία να δει αλλά και να δοκιμάσει φαγητά μαγειρεμένα με ελαιόλαδο, μέσα από αντίγραφα μινωικών σκευών όπως ακριβώς πριν από 3.600 χρόνια.

 

Ο συνεργάτης της GAEA κ. Παντελής Ηλιακάκης παρουσίασε με διαδραστικό τρόπο πολλά στοιχεία σχετικά με τη μοναδικότητα των ελληνικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου που ενθουσίασαν τόσο τους ξένους όσο και τους Έλληνες θεατές.

 

Παραπάνω από 150 συμμετέχοντες μυήθηκαν στο τεστ της «καυτής πατάτας», το οποίο στόχο έχει να εκπαιδεύσει στο πώς να ξεχωρίζει κάποιος το ποιοτικό ελαιόλαδο από ένα κατώτερης ποιότητας ενώ όλοι παρέλαβαν ένα δώρο έκπληξη από την εταιρεία GAEA.

 

Καθ´ όλη τη διάρκεια της επταήμερης κρουαζιέρας το menu των εστιατορίων περιελάμβανε ελληνικές συνταγές με τα βραβευμένα προϊόντα της GAEA, τα οποία είχαν ετοιμαστεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη περίσταση.

 

Οι επιβάτες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το video της GAEA που έχουν αγαπήσει τα social media και που αποτυπώνει μοναδικά τη σχέση των Ελλήνων με το ελαιόλαδο ως κομμάτι του πολιτισμού μας αλλά και άλλα videos με συνταγές από τα διάσημα προϊόντα GAEA.

 

Ο σχεδιασμός και υλοποίηση του πρωτοποριακού αυτού project, οργανώθηκε από κοινού από τα τμήματα Marketing της Celestyal Cruises και της GAEA και την εταιρεία Bergamot που εξειδικεύεται στο θεματικό τουρισμό.

 

Το πείραμα αυτό , που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά , δείχνει τον δρόμο για το πως πρέπει να οδηγηθούμε σε μια στρατηγική ενημέρωσης προς όλους τους διεθνείς καταναλωτές, μέσα από απλές, διασκεδαστικές και διαδραστικές πρακτικές, για την διάδοση αυτού του ´χρυσού προϊόντος " που έχουμε την τύχη να παράγεται αδιαλείπτως στη χώρα μας και που μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες εξαγωγικής δραστηριότητας για την Ελλάδα.