Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019
Τρίτη, 22 Μάιος 2012 10:56

Το come back της Ασπιρίνης C

Από

aspirin cΧαράς ευαγγέλια για τους επικεφαλής της Bayer Hellas, καθώς εδώ και λίγο καιρό, ένα δυναμικό σκεύασμα το οποίο έχει καταγράψει ιδιαίτερη δυναμική βρίσκεται και πάλι στα ράφια των φαρμακείων.

Πρόκειται για την Ασπιρίνη C, και σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, το γεγονός της επιστροφής της μετά από δύο χρόνια απουσίας της από την ελληνική αγορά, είναι η δίκαιη τιμολογιακή πολιτική.

Η ομάδα της Bayer Hellas- με επικεφαλής τον πρόεδρο και CEO Frank Sconing και τον υπεύθυνο καταναλωτικών προιόντων (OTC) κ. Μανώλη Τζουγκαράκη, δεν κρύβει τον πραγματικό λόγο που επαναλανσαρίστηκε ένα αναδυόμενο προιόν τους με μεγάλη δυναμική: είναι η καλή τιμή που έλαβε (κοστίζει πλέον 3,0 ευρώ λιανική τιμή το κουτί με τα 10 αναβράζοντα), γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, ώστε να επανακάμψει και πάλι στην Ελλάδα το εν λόγω προιόν το οποίο σταμάτησε να κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 2009.

Αν και το εν λόγω σκεύασμα- το οποίο σημειωτέον δεν χρειάζεται συνταγογράφηση, καθώς είναι προιόν Μη Συνταγογραφούμενο (ΜΗΣΥΦΑ) και άρα δεν επιβαρύνει την Κοινωνική Ασφάλιση- δεν συνεισφέρει σημαντικά στον τζίρο της εταιρείας, εν τούτοις, η διοίκησή της, εκτιμά ότι ακριβώς επειδή είναι νέο και καινοτόμο, έχει μεγάλη δυναμική και είναι αναπτυσσόμενο.

Να σημειωθεί ότι σε τζίρο 188 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε η Bayer Hellas το 2011, η Ασπιρίνη C αντιπροσωπεύει μόνο 1%. Η ασπιρίνη C κυκλοφορεί επίσης σε 16 ευρωπαικές χώρες.

Και το προιόν αυτό, όπως όλα σχεδόν τα υπόλοιπα φαρμακευτικά σκευάσματα της

Bayer Hellas, παράγονται στην ελληνική Φαμάρ.

Η Bayer Hellas, ξεκίνησε την λειτουργία της το 1977 ως Οργανισμός Πώλησης αγροχημικών. Πριν την χρονολογία αυτή, οι δραστηριότητες της Bayer αντιπροσωπεύονταν από ελληνικές τοπικές εταιρείες. Σήμερα, τα προιόντα Bayer HealthCare (φάρμακα και τομέας υγείας), Bayer CropScience (αγροχημικά) and Bayer MaterialScience (χημικά και πλαστικά) αντιπροσωπεύονται από την Bayer Hellas.

Η ελληνική θυγατρική απασχολεί 330 εργαζομένους. Εκτός από το στρατηγείο της Αθήνας, υπάρχει και γραφείο πωλήσεων στην Θεσσαλονίκη.