Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 13:00

ΠΦΣ: Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων - "Εξαφανισμένο" ακόμη το "AKINETON"...

Από

"Άλυτο παραμένει το πρόβλημα των ελλείψεων των φαρμάκων και κυρίως των παιδικών εμβολίων. Η κατάσταση  μπορεί να  έχει  απρόβλεπτες συνέπειες λογω των ελλείψεων παιδικών εμβολίων , όπως για παράδειγμα για την ηπατίτιδα Β΄  σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός προσφύγων".

Αυτό τονίζει την Τρίτη 22 Νοεμβρίου σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και συμπληρώνει:

"Η ίδια τραγική κατάσταση  υπάρχει και για άλλα φάρμακα όπως  για παράδειγμα για το AKINETON , το οποίο αφορά νευροψυχιατρικές παθήσεις και θεωρείται αναντικατάστατο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν φαρμακευτικοί κύκλοι ενώ οι ανάγκες σε πανελλαδικό επίπεδο είναι 36000 κομμάτια, δεν εισάγονται ακόμη και με την συνδρομή του ΙΦΕΤ, παραπάνω από 3000 κομμάτια .

«Η πρόσφατη εγκύκλιος του ΕΟΦ για απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών όσον αφορά κυρίως τα εμβόλια είναι μεν ένα μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση , αλλά το πρόβλημα ξεκινά από την μη έγκαιρη διασταύρωση των ποσοτήτων που εισάγουν και που διαθέτουν οι εταιρείες στην ελληνική αγορά», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

 «Οι ανεξέλεγκτες παράλληλες εξαγωγές επιτείνουν , το όποιο πρόβλημα υπάρχει στην ελληνική αγορά», συμπληρώνει ο κ. Λουράντος.

Για το φλέγον  θέμα  των ελλείψεων, έχει προγραμματιστεί  την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, συνάντηση  του προεδρείου του ΠΦΣ με την πρόεδρο του ΕΟΦ κυρία Αικατερίνη Αντωνίου".