Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2015 16:31

Ολύμπιος Παπαδημητρίου: Απαιτείται εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός για την Υγεία

Από

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 6ο συνέδριο Pharma and Health Conference, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και γενικός διευθυντής της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novο Nordisk, υπογράμμισε την ανάγκη ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, που θα διασφαλίζει σε βάθος χρόνου τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας.

 

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ο Κλάδος του Φαρμάκου θα σταθεί στο πλευρό της Πολιτείας, με προτάσεις και με την τεχνογνωσία που διαθέτει, για όλες τις αποτιμήσεις που απαιτούνται για την καταγραφή των αναγκών υγείας του πληθυσμού, με στόχο την ορθολογική χρηματοδότηση του συστήματος.

 

«Επενδύουμε στη συνεργασία προς όφελος των ασθενών και ελπίζουμε ότι και η Πολιτεία θα προχωρήσει σε αποφάσεις για το τέλος των παθογενειών που δεν αφήνουν να αθροίσουμε δυνάμεις. Ξεκινώντας από την διευθέτηση των χρεών του Δημοσίου προς τις εταιρίες και τη διαμόρφωση ελκυστικού πλαισίου για επενδύσεις».

 

Όπως είπε ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η υγιής λειτουργία των επιχειρήσεων στο χώρο της Υγείας, αποτελεί εγγύηση για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες, για ισότιμη πρόσβαση όλων στις καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα, αλλά και για την υποστήριξη του επιστημονικού δυναμικού της χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

«Το Φάρμακο είναι ο ισχυρός σύμμαχος της Πολιτείας και για την Υγεία και για την Ανάπτυξη» κατέληξε ο ίδιος.