Κυριακή 24 Μαρτίου 2019
Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2018 23:56

Απέκλεισαν τον Τάσο Αντωνόπουλο από το μη αναλογικό και μη αντιπροσωπευτικό προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ!

Από

Τον επικεφαλής της παράταξης Αγώνας - Αντίσταση - Ανατροπή, η οποία εξέλεξε τέσσερις εκπροσώπους στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) απέκλεισε από το νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, σε συνεργασία με την παράταξη της Ν.Δ.

Σε ανακοίνωσή της για τον αποκλεισμό του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Αθήνας "Λαϊκό" Τάσο Αντωνόπουλο από το νέο προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, η νεοσύστατη παράταξη Αγώνας - Αντίσταση - Ανατροπή αναφέρει τα εξής:

" Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ΔΗ.ΣΥ (ΠΑΣΚΕ) – ΔΑΚΕ η οποία όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία προχώρησε σε μια πρωτοφανή πραξικοπηματική ενέργεια στα συνδικαλιστικά χρονικά του Υγειονομικού Κινήματος από γεννήσεως της Ομοσπονδίας.

Στηριζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στην ηθική της ανηθικότητας τους και πέρα και πάνω από κάθε συνδικαλιστική πρακτική και δεοντολογία, στο 1ο Γενικό Συμβούλιο για την ανάδειξη των Οργάνων της Ομοσπονδίας, για πρώτη φορά πρότεινε τη δημιουργία μη αντιπροσωπευτικού αναλογικού Προεδρείου αποκλείοντας από τη θέση του Γ΄ Αντιπροέδρου τον επικεφαλής της παράταξής μας Αγώνας-Αντίσταση-Ανατροπή και καταξιωμένο στο χώρο του Υγειονομικού Συνδικαλιστικού Κινήματος Τάσο Αντωνόπουλο, χρησιμοποιώντας σαθρά και αίολα επιχειρήματα καθώς και γελοίες δικαιολογίες. Σ’ αυτό το σημείο είμαστε υποχρεωμένοι να εξάρουμε την έντιμη στάση των παρατάξεων του ΠΑΜΕ και του ΑΡΜΑ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες με την απόφαση τους να μη συμμετάσχουν στη σύνθεση του Προεδρείου-Παρωδία της Ομοσπονδίας, μη καταλαμβάνοντας τις θέσεις του Α’ και Β’ Αντιπροέδρου, δεν νομιμοποίησαν στη πράξη πρωτόγνωρες συνδικαλιστικές πρακτικές-λογικές. Συνάδελφοι οι μάσκες έπεσαν από την 1η κιόλας συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου. Οι ορκισμένοι εχθροί του χτες που έχουν μετεξελιχθεί σε ανίερη συμμαχία του σήμερα, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές του παρελθόντος που έχουν μεταλλαχτεί σε κομματικούς πλέον συνδικαλιστές, υπηρετώντας τυφλά την πολιτική των κομμάτων που εκπροσωπούν με μοναδικό στόχο και σκοπό να φύγει η σημερινή Κυβέρνηση, να έλθουν οι δικοί τους για να συνεχίσουν να κάνουν τις δουλειές τους, με την σημερινή τους πραξικοπηματική τους ενέργειας μοίρασαν τις καρέκλες της Ομοσπονδίας ως λάφυρο, γυρίζοντας ουσιαστικά την πλάτη στο 50% περίπου των Εργαζομένων, καθώς έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το πνεύμα του αναθεωρημένου καταστατικού της Ομοσπονδίας, το οποίο κινείται στη λογική της αναλογικής εκπροσώπησης στο Προεδρείο όλων των τάσεων, οδηγώντας σε Απαξίωση, πλήρη Ανυποληψία και Αναξιοπιστία την Ομοσπονδία και τα Όργανα Διοίκησης της. Όμως τα «Ράσα δεν κάνουν τον Παππά» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας. Συνάδελφοι εμείς τους χαρίζουμε τις καρέκλες τους και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ανεξάρτητη, Αδέσμευτη και Ακομμάτιστη παράταξή μας Αγώνας-Αντίσταση-Ανατροπή θα συνεχίσουμε να Αγωνιζόμαστε και να Διεκδικούμε να γίνει η ΠΟΕΔΗΝ Ομοσπονδία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και όχι να παραμείνει κομμάτι του συστήματος και των μηχανισμών. Αυτό είναι το κομβικό σημείο που ενώνει όσους πραγματικά το εννοούν. Στη πράξη θέλουμε όλους τους Εργαζομένους ενωμένους στη βάση, στα πρωτοβάθμια Σωματεία για να διεκδικήσουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ με το Λαό για το Λαό σ’ ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ".