Κυριακή 24 Μαρτίου 2019
Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018 23:35

Στέργιος Πιτσιόρλας: Δεν έπρεπε να έρθει η δικογραφία για την υπόθεση Novartis Hellas στη Βουλή!

Από

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, σχολιάζοντας την υπόθεση Novartis Hellas και τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για το θέμα, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Χωρίς επαρκή προετοιμασία δικαστική, η Βουλή έρχεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα (...) Στη Βουλή ήρθε ένας φάκελος, που διαβάζοντάς τον κάποιος, δεν μπορεί να σχηματίσει εικόνα. Δεν έπρεπε να έρθει στη Βουλή τέτοιος φάκελος».

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι, στο θέμα των φαρμάκων, «πρέπει να λύσουμε θεσμικά θέματα για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και, για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα».

Τέλος, ο Στέργιος Πιτσιόρλας πρόσθεσε ακόμη ότι «σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, έχουμε βρεθεί ενδεχομένως και άλλες φορές, γιατί η ρίζα βρίσκεται ακριβώς στο θεσμικό πλαίσιο. Πρέπει να το αλλάξουμε».

Aργότερα, στις 00:11 το ΑΠΕ/ΜΠΕ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, με διόρθωση του τροποποίησε το αρχικό κείμενο με τη δήλωση του κ. Πιτσιόρλα, δίχως ωστόσο να αλλάζει το νόημα και η ουσία των όσων είπε ο υπουργός για την υπόθεση Novartis.

Aναλυτικά το τροποποιημένο κείμενο στο επίμαχο σημείο:

"Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, σημείωσε ότι θα πρέπει να λυθούν μερικά βασικά θέματα, για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις. «Χωρίς επαρκή προετοιμασία δικαστική, η Βουλή έρχεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα (.... ).Έχουμε ένα κακό νόμο περί ευθύνης υπουργών . Αυτός υποχρεώνει να πάει στην Βουλή ο φάκελος για τα πολιτικά πρόσωπα πριν ολοκληρωθεί η διερεύνηση».

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε, ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι του προξενεί κατάπληξη «η πρωτοφανής παραποίηση των όσων απόψε είπα στο δείπνο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σχετικά με το σκάνδαλο Novartis».

 

«Για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκα αναλυτικά στις αρνητικές παρενέργειες του απαράδεκτου νόμου περί ευθύνης υπουργών που πρέπει να αλλάξει. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αλήθεια» αναφέρει στη δήλωσή του.