Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 19:39

Δημήτρης Βαρνάβας: Το υπουργείο Υγείας καλεί την ΟΕΝΓΕ για κλαδική σύμβαση εργασίας, η ΟΕΝΓΕ θα προσέλθει;

Από

Για την ερχόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 4 μ.μ., καλεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σε συνάντηση με θέμα την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας για τους γιατρούς του ΕΣΥ της χώρας μας, αλλά η ΟΕΝΓΕ δεν έχει ακόμη απαντήσει σχετικά.

Αυτό προκύπτει την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου από την σχετική ανάρτηση του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα στο ygeianet.gr.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στη σχετική ανάρτησή του:

"Στις 20 Ιανουαρίου 2016 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έστειλε επιστολή, με την οποία καλούσε την ΟΕΝΓΕ σε διάλογο με σκοπό την επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας. Το θέμα παραπέμφθηκε τότε στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ που επρόκειτο να γίνει λόγο αργότερα, τον Απρίλιο 2016.

Το συνέδριο επικύρωσε ρητά την ανάγκη διαλόγου με το υπουργείο για επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας. Πλην όμως η νέα ηγεσία που προέκυψε συνέχιζε (και συνεχίζει ακόμη) να ισχυρίζεται πεισματικά πως δε δεσμεύεται από τις αποφάσεις του ανώτατου οργάνου της Ομοσπονδίας και εφευρίσκει δεκάδες προσχήματα για να τις ακυρώσει.

Εντέλει, μετά τη πίεση που ασκούσαν στην ηγεσία της ΟΕΝΓΕ οι Ενώσεις Γιατρών, άρχισαν να ψελλίζουν δειλά πως θα στείλουν επιστολή στο υπουργείο ζητώντας διάλογο για την κλαδική συμφωνία, πιστεύοντας προφανώς πως το υπουργείο θ΄ απαντήσει αρνητικά.

Κι όμως το υπουργείο απάντησε θετικά και καλεί την επόμενη εβδομάδα την ΟΕΝΓΕ σε συνάντηση.

Είδατε πουθενά ανακοίνωση του προεδρείου για την επικείμενη συνάντηση; Σιγή. Ούτε τις Ενώσεις, ούτε καν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου δεν ενημέρωσαν για την πρόσκληση συνάντησης που έλαβαν, λες και πρόκειται για αμαρτωλό ραντεβού!

Ελπίζουμε πως θα προσέλθουν στη συνάντηση. Αν και με τα καμώματα που μετέρχονται πολύ φοβούμαστε πως θα επιδιώξουν να παρελκύσουν ή να τινάξουν το διάλογο στον αέρα.

Μακάρι να διαψευστούμε...".