Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 18:47

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Σκάνδαλο υπάρχει, πρέπει να διαλευκανθεί, αλλά η κυβέρνηση επιδιώκει την εξόντωση συγκεκριμένων προσώπων!

Από

Σε συνέντευξη, την οποία παραχώρησε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha FM", ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής σχετικά με την ποινική υπόθεση της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas:

"Για μένα σκάνδαλο υπάρχει και θα πρέπει να μη μείνει αδιερεύνητο. Δεν πρέπει οι ένοχοι να κρυφτούν πίσω από τις ανάγκες της χώρας, οι οποίες ειδικά αυτόν τον καιρό είναι πολύ μεγάλες και δύσκολες. Εγώ προσωπικά και ο χώρος που εκπροσωπώ, θέλουμε πλήρη διαλεύκανση  αυτής της ιστορίας,  γιατί είναι  απαίτηση του ελληνικού λαού. Δε δικαιολογείται καμία μεθόδευση ούτε θεσμικές ακροβασίες  για να μη γίνει. Η διερεύνηση του σκανδάλου πρέπει να γίνει και θέλω η NOVARTIS και όποια άλλη φαρμακευτική εταιρεία κρύβεται πίσω από τη φαρμακευτική δαπάνη του 2004 -2009, να φέρουν τα χρήματα πίσω.  Όπως έγινε και στην περίπτωση της SIEMENS, που επέστρεψε ένα χρηματικό ποσό, θέλω η NOVARTIS και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία «έφαγε» τα λεφτά του ελληνικού λαού  μέσα από άνομες συνθήκες και κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις, προσφέροντας μίζες ή οτιδήποτε άλλο σε «πρόθυμα» πρόσωπα, να φέρουν τα χρήματα πίσω.  Από το 2,4 δις φτάσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη στα 5,8 δις. Η φαρμακευτική δαπάνη έφερε ένα μνημόνιο και δε μιλάει  κανείς  γι αυτό το θέμα. 


 
Για τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων στην υπόθεση Novartis και την απουσία του ονόματός του από τη δικογραφία
Διετέλεσα αναπληρωτής υπουργός υγείας, την τελευταία περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015. Η δικογραφία αναφέρεται σε δέκα ανθρώπους. Το δικό μου όνομα δεν εμπλέκεται πουθενά, όπως και του κ. Μάκη Βορίδη και του κ. Νικήτα  Κακλαμάνη. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση  κάνει έναν επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος της NOVARTIS, και γενικά της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Την ενδιαφέρουν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Ο στόχος είναι, κατά τη γνώμη μου, να αξιοποιηθεί το σκάνδαλο για την εξόντωση  συγκεκριμένων πολιτικών αντιπάλων. Και γι αυτό, η έρευνα «χωλαίνει»".