Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 11:12

Σάκης Παπαδόπουλος: Εύχομαι να μην υπάρχουν ποινικές ευθύνες κορυφαίων πολιτικών παραγόντων

Από

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αυγή" ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής σχετικά με την ποινική υπόθεση της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas:

"Η αναφερόμενη εμπλοκή δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών στο σκάνδαλο διακίνησης μαύρου χρήματος από τη Novartis προκύπτει από καταθέσεις - μαρτυρίες - εφόδους - υλικό που συγκέντρωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη σε μεγάλο χρονικό διάστημα, κατόπιν συνεργασίας της και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ, και παραδόθηκε στη Βουλή προς αναζήτηση ποινικών ευθυνών. Το σκάνδαλο του αθέμιτου ανταγωνισμού της Novartis με δωροδοκίες, μίζες, εκμαυλισμό συνειδήσεων, είναι δεδομένο.

Εύχομαι να μην αφορά ενοχές κορυφαίων πολιτικών προσώπων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή ακόμη και για δωροληψία, παθητική δωροδοκία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, απιστία. Εύχομαι να μην υπάρχει ποινική ενοχή κανενός και να μην καταλήξουμε σε Ειδικά Δικαστήρια. Όμως το σκάνδαλο Novartis πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά, με υπευθυνότητα, με τεκμηρίωση, και να καταλήξουμε σε πόρισμα στη βάση αποδεικτικών στοιχείων, ακόμη κι αν πρόκειται μόνον για πολιτικές ευθύνες ορισμένων από τους εμπλεκόμενους ή και για το αίτημα της κοινωνίας «να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα»".