Τρίτη 26 Μαρτίου 2019
Τρίτη, 30 Ιανουάριος 2018 22:57

Δημήτρης Βαρνάβας: Οι ιατρικοί σύλλογοι και οι ενώσεις να απαιτήσουν την απελευθέρωση των μελών του Δ.Σ. της Τουρκικής Ιατρικής Ένωσης

Από

Έκκληση προς τους ιατρικούς συλλόγους και τις ενώσεις του κλάδου στη χώρα μας, προκειμένου να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση των 11 μελών του Δ.Σ. της Τουρκικής Ιατρικής Ένωσης, τους οποίους συνέλαβε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου η αστυνομία του Ερντογάν, απευθύνει το βράδυ της Τρίτης 30 Ιανουαρίου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δημήτρης Βαρνάβας, με σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στη σχετική ανάρτησή του:

"Σύμφωνα με τηλεγράφημα που μετέδωσαν σήμερα από την Κωνσταντινούπολη τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters «Τούρκος εισαγγελέας διέταξε την κράτηση 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τουρκικής Ιατρικής Ένωσης (ΤΤΒ), καθώς διεξάγεται έρευνα μετά την άρνηση της ένωσης να υποστηρίξει την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, που διεξάγεται στα βόρεια της Συρίας».

H TTB, η οποία αποτελεί σύλλογο αντίστοιχο του δικού μας ΠΙΣ και έχει ως μέλη περί τους 83.000 Τούρκους γιατρούς, διαμαρτυρήθηκε για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή των Κούρδων της Συρίας δηλώνοντας:

«Ως μέλη ενός επαγγέλματος που έχουμε ορκιστεί να σώζουμε ζωές, έχουμε πάντα ως πρώτο και κύριο καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε τη ζωή και να δεσμευόμαστε να διατηρούμε το περιβάλλον της ειρήνης».

Νομίζουμε πως είναι επιβεβλημένο όλοι οι συλλογικοί φορείς των γιατρών να λάβουν άμεσα θέση και να καλέσουν την Τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει τους συναδέλφους μας και να τερματίσει τη νέα αιματοχυσία που ξέσπασε στην πολύπαθη Συρία".