Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019
Τρίτη, 30 Ιανουάριος 2018 08:34

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ, για να μην απολυθούν επικουρικοί γιατροί από το ΕΣΥ

Από

Πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η Ομοσπονδία ζητεί να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός από το ΕΣΥ της χώρας μας, να τεθεί τέλος στην εργασιακή ομηρία τους και να πραγματοποιηθούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σε συνέντευξη τύπου, την οποία παραχώρησε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, η Ομοσπονδία επεσήμανε ακόμη τα εξής:

  • Ο αριθμός των επικουρικών γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι 2.100.
  • Από αυτούς περίπου 600 κινδυνεύουν με απόλυση πριν καν λήξει η θητεία τους (λήγει 31/12/18) μόλις δημοσιευτεί η απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει την παράταση των συμβάσεων ως μη νόμιμη. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Δεκέμβριο.
  • Κατά κοινή ομολογία οι κενές θέσεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών είναι πάνω από 6.500 χιλιάδες. Ακόμα και αν παραμείνουν οι 2.100 υπηρετούντες σήμερα επικουρικοί και διορισθούν και όλοι οι υποψήφιοι (1.045 σήμερα) για θέσεις επικουρικών και πάλι η κάλυψη θα είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες.