Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018
Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 11:54

Στο "στόχαστρο" της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ο... Ανδρέας Ξανθός για τον τρόπο ανατιμολόγησης των φαρμάκων!

Από

Τα λένε, λοιπόν, στη νύφη, για να τα ακούσει η πεθερά! Όπου νύφη, ο επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων του κουαρτέτου Τζουζέπε Καρόνε, και όπου πεθερά, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός!

Πυρ ομαδόν από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία δέχεται από το πρωί της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου ο Τζουζέπε Καρόνε, ο οποίος κατηγορείται για... άκαμπτη στάση σχετικά με την ανατιμολόγηση των γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων, η οποία φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε πολύ χαμηλές τιμές αυτή την κατηγορία φαρμακευτικών σκευασμάτων, με το δεύτερο για το 2017 δελτίο τιμών φαρμάκων, αλλά μόνον εάν δεν πραγματοποιηθούν οι... έτοιμες ήδη "οικειοθελείς" μειώσεις τιμών, οι οποίες αφορούν περίπου... 300 γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Κι όμως, οι βολές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας έχουν ως πραγματικό στόχο τον Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι είχε αφήσει από πολύ καιρό να "διαρρεύσει" ότι ο ίδιος θα δώσει σκληρή μάχη με το κουαρτέτο, προκειμένου να μην εφαρμοσθεί ο ισχύων νόμος για την ανατιμολόγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων στη δεύτερη για το 2017 ανατιμολόγησή τους, εν τούτοις φαίνεται ότι στο πλαίσιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας επικράτησαν, εν τω μεταξύ, πιο ψύχραιμες απόψεις και, έτσι, ο Ανδρέας Ξανθός διαμηνύει πλέον ότι ο ισχύων νόμος περί ανατιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων θα εφαρμοσθεί κανονικά, ενώ οι όποιες αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης και ανατιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων θα επέλθουν, ίσως, από το πρώτο για το 2018 δελτίο τιμών φαρμάκων. 

Ο Ανδρέας Ξανθός έχει ήδη διαμηνύσει επίσης ότι το μόνο το οποίο θα κάνει δεκτό θα είναι οι... "οικειοθελείς" μειώσεις τιμών σε μεγάλη σειρά γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων και, πέραν τούτου, ουδέν.

Τα λένε, λοιπόν, στη νύφη, για να τα ακούσει η πεθερά...