Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018
Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 10:19

Στις Βρυξέλλες από τον Ανδρέα Ξανθό την Πέμπτη το θέμα των καινοτόμων φαρμάκων

Από

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (EPSCO).

Σε συνέχεια της ενημέρωσης των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. στην οποία είχε προβεί ο κ. Ξανθός την προηγούμενη περίοδο σχετικά με το θέμα που είχε προκύψει λόγω του αιτήματος απόσυρσης αντικαρκινικού φαρμάκου από την Ελλάδα (http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5070-epistolh-ypoyrgoy-ygeias-andrea-ksanthoy-sxetika-me-thn-apofash-elbetikhs-farmakeytikhs-etaireias-na-zhthsei-thn-aposyrsh-skeyasmatos-gia-to-melanwma-apo-th-thetikh-lista), με πρωτοβουλία του έλληνα υπουργού, έχει ενταχθεί στην ενότητα « φαρμακευτική πολιτική στην Ε.Ε.», του Συμβουλίου, ειδική συζήτηση προκειμένου να δοθούν πληροφορίες και διευκρινήσεις για το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.

Επίσης, στο πλαίσιο του EPSCO, ο υπουργός Υγείας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις- ενημερώσεις με έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές, τον συμπρόεδρο Philippe Lamberts και τη γενική γραμματέα, Βούλα Τσέτση από την ομάδα των Πρασίνων και τον πρόεδρο Gabi Zimmer και τη γενική γραμματέα Sanna Lepola από την ευρωομάδα της Αριστεράς.