Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018
Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 23:13

Ελάχιστο ημερησίας λειτουργίας για τα ιδιωτικά φαρμακεία... συμφώνησε ο Ανδρέας Ξανθός με το κουαρτέτο!

Από

Μία οφθαλμοφανή "ανορθογραφία" στην επιλογή του κουαρτέτου για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων στη χώρα μας "διόρθωσε" η νέα συμφωνία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού με τους επικεφαλής του κουαρτέτου, σύμφωνα με όσα έκανε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου γνωστά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος...

Η "ανορθογραφία", μέσα στη... ζούγκλα του πλήρως απελευθερωμένου ωραρίου για τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας, είναι η άρνηση μερίδας φαρμακοποιών να πραγματοποιούν διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις, με τον Ανδρέα Ξανθό και τους επικεφαλής του κουαρτέτου να συμφωνούν ότι οι διημερεύσεις και οι διανυκτερεύσεις θα είναι εφεξής υποχρεωτικές για όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας μας.

Πέραν τούτου, ουδέν, καθώς ο Ανδρέας Ξανθός απέτυχε κραυγαλέα να "περάσει" την επιχειρηματολογία του σχετικά με την αναγκαιότητα να καθορισθεί πλαφόν ωρών στην ημερήσια λειτουργία των ιδιωτικών φαρμακείων! 

Αντ' αυτού, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι ο Ανδρέας Ξανθός και οι επικεφαλής του κουαρτέτου συμφώνησαν να θεσπισθεί... ελάχιστο όριο ωρών στην ημερήσια λειτουργία των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας μας, τα οποία, με αυτόν τον τρόπο, θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέσα σε ένα ακραία άναρχο τοπίο, δηλαδή μέσα στο πλαίσιο το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί από την κατίσχυση του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας!

Το γεγονός, μάλιστα, ότι την... συμφωνία μεταξύ των δύο μερών ανακοίνωσε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - για πρώτη φορά στα χρονικά, αν δεν κάνουμε λάθος - αποτελεί σαφή ένδειξη για την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος ο Ανδρέας Ξανθός για το θέμα, καθώς ο ίδιος ήταν εκείνος ο οποίος είχε δώσει πολύ πρόσφατα στη δημοσιότητα την πρότασή του περί... πλαφόν ωρών στην ημερήσια λειτουργία των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας μας!

Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει ή, αλλιώς, μία τρύπα στο νερό...