Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
Σάββατο, 28 Οκτώβριος 2017 12:31

Σε έκτακτη εισαγωγή εμβολίων για την ιλαρά προχωρά η MSD

Από

Σε έκτακτη εισαγωγή συσκευασιών εμβολίων ιλαράς προχωρά η MSD, η εταιρεία που διακινεί το τριπλό εμβόλιο κατά της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς, το MMRVaxPRO.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, έχει εξασφαλίσει την εισαγωγή ξενόγλωσσων συσκευασιών του συγκεκριμένου εμβολίου, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στη χώρα, τα οποία αναμένεται να διατεθούν στην αγορά από τις αρχές Νοεμβρίου.

Οι συσκευασίες αυτές περιλαμβάνουν 1 φιαλίδιο κόνεως και 1 φιαλίδιο διαλύτη ποσότητας 0,5ml. Η κόνις για ενέσιμο εναιώρημα που περιέχεται σε φιαλίδιο μίας δόσης πρέπει να αναμειχθεί με το διαλύτη που παρέχεται στη συσκευασία.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι σε αυτές τις συσκευασίες δεν περιλαμβάνονται σύριγγες και βελόνες, άρα συνιστάται η προμήθεια σύριγγας των 2,5ml (κατά προτίμηση) και 2 βελόνων μεγέθους ανάλογου της σωματικής ανάπτυξης του εμβολιαζόμενου.

Ιδανικά προτείνονται:

- για παιδιά έως 10 ετών: διαμέτρου 25G και μήκους 25mm

- για εφήβους & ενήλικες: διαμέτρου 23G και μήκους 25mm

- για παχύσαρκους ενήλικες: διαμέτρου 21G και μήκους 38mm.

Οι συσκευασίες που θα διατεθούν, θα φέρουν εξωτερικά το εγκεκριμένο ελληνικό Φύλλο Οδηγιών Χρήσης δεμένο με λαστιχάκι, στο οποίο θα αναφέρονται οι οδηγίες ανασύστασης.