Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 15:55

Υπουργείο Υγείας: Πιο συχνός εφεξής ο ανεφοδιασμός των φαρμακείων με τα εμβόλια για την ιλαρά...

Από

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου ότι δεν υπάρχει έλλειψη εμβολίων για την ιλαρά στη φαρμακευτική αγορά της χώρας μας, εν τούτοις αναφέρει, στη συνέχεια, ότι θα καταστεί συχνότερος εφεξής ο εφοδιασμός των φαρμακείων με τα συγκεκριμένα εμβόλια...

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:

"Με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι παρατηρούνται ελλείψεις στα εμβόλια ιλαράς- παρωτίτιδας- ερυθράς, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι υπάρχει επάρκεια σκευασμάτων καθώς τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια. Οι όποιες  ελλείψεις υπάρχουν αυτές τις μέρες στα φαρμακεία, οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών (επισυνάπτεται εκ νέου η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας) εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατα και στην Ελλάδα.

Γι αυτό το λόγο, ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι α) από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και β) από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Τέλος, όσον αφορά τους πληθυσμούς Ρομά, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο, με κινητή μονάδα, έκτακτη δράση εμβολιασμού σε παιδιά. Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 1.056 εμβολιασμοί  για ιλαρά- παρωτίτιδα- ερυθρά και η δράση συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν τα παιδιά Ρομά σε όλους τους καταυλισμούς της επικράτειας".