Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 21:11

Δεν πείθει η ΠΟΕΔΗΝ για την αναστολή των τακτικών νευροχειρουργικών και ορθοπαιδικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο Άρτας...

Από

Πλείστα όσα ερωτήματα μάς έχουν δημιουργηθεί από την ανοιχτή επιστολή την οποίαν απέστειλε την Παρασκευή 11 Αυγούστου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σχετικά με την προσωρινή αναστολή των τακτικών ορθοπαιδικών και νευροχειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο Άρτας...

H ΠΟΕΔΗΝ δίνει στη δημοσιότητα την εξής εντολή του διοικητή του νοσοκομείου Άρτας προς τους συντονιστές διευθυντές της ορθοπαιδικής και της νευροχειρουργικής κλινικής του ιδρύματος:

"Λόγω περιορισμένων πιστώσεων, από σήμερα δεν θα προγραμματίζονται στο Νοσοκομείο τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν υλικά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής σας".

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας έδωσε την Παρασκευή 11 Αυγούστου στη δημοσιότητα ανακοίνωσή του, στην οποία υποστηρίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

"Τις ημέρες του Αυγούστου, ο πληθυσμός, τον οποίο καλείται να καλύψει το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, αυξάνεται κατακόρυφα, με επακόλουθο την αύξηση των έκτακτων περιστατικών που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης (ατυχήματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κλπ)

 Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας αποφάσισε να διακόψει για λίγες ημέρες τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων Ορθοπεδικών-Νευροχειρουργικών, για τα  περιστατικά, δηλαδή, που δεν απειλείται η υγεία τους, προκειμένου το Νοσοκομείο να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ταχύτατα, όπως ακριβώς επιτάσσει ο χαρακτήρας των έκτακτων περιστατικών".

Εάν η ΠΟΕΔΗΝ επιθυμούσε, με την ανοιχτή επιστολή της, να μας υπενθυμίσει ότι οι πιστώσεις προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας υπολείπονται των πραγματικών αναγκών τους, τότε κακώς μπήκε στον κόπο, καθώς όλοι το γνωρίζουμε και όλοι το παρακολουθούμε με ανησυχία.

Άλλωστε, δεν είναι αλήθεια ότι η συντριπτική πλειονότητα των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας αναστέλλει προσωρινά, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα τακτικά χειρουργεία; Σε τι διαφέρει η περίπτωση του νοσοκομείου Άρτας και μας το επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ;  

Όμως, με την ανοιχτή της επιστολή, η ΠΟΕΔΗΝ αφήνει τεχνηέντως να εννοηθεί ότι ανεστάλησαν όλα τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Άρτας... Το επιτυγχάνει αυτό, μάλιστα, όχι με αυτό καθ' εαυτό το περιεχόμενο της επιστολής της, αλλά με την σημασία την οποίαν δίνει σε αυτήν την επιστολή, απευθύνοντάς την στον ίδιον τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επικαλούμενη δήθεν την καταγωγή του από την Άρτα, αλλά... μπερδεύοντας επίσης οφθαλμοφανώς τα έκτακτα με τα τακτικά χειρουργεία ως εξής:

"Να συνομιλήσετε με ασθενείς που είναι κάτοικοι Λευκάδας, Πρέβεζας, Άρτας και άλλων περιοχών που δεν μπορούν να χειρουργηθούν, πονάνε, κινδυνεύει η ζωή τους (σ.σ.: άρα δεν είναι τακτικά περιστατικά) και είναι αναγκασμένοι να περιμένουν έως τα μέσα Σεπτέμβρη και βλέπουν ή να αναζητήσουν να χειρουργηθούν σε Νοσοκομεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Είναι προφανές, βέβαια, ότι ούτε ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας είναι απολύτως ειλικρινής στην απάντησή του, καθώς, ενώ στην εντολή του κάνει λόγο για έλλειψη πιστώσεων, στην απάντησή του κάνει, αντιθέτως, λόγο για ανάγκη ταχύτερης εξυπηρέτησης των εκτάκτων νευροχειρουργικών και ορθοπαιδικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο Άρτας...

Τελικά, ενδιαφέρει κανέναν αυτή η "βεντέτα" της ΠΟΕΔΗΝ με τις διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας;