Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
Κυριακή, 16 Ιούλιος 2017 18:53

Εργαζόμενοι "Ευαγγελισμού": Οι εργολάβοι έχουν... φύγει, μένοντας!

Από

Κάτι δεν πάει καλά στο νοσοκομείο της Αθήνας "Ευαγγελισμός" με τους εργολάβους στις υποστηρικτικές του ιδρύματος υπηρεσίες, καθώς, σύμφωνα με όσα δηλώνουν την Κυριακή 16 Ιουλίου στο ygeia360.gr στελέχη του σωματείου των εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό" δεν είναι μόνον ότι δεν μπορεί κανείς να βρει τις συμβάσεις, με βάση τις οποίες δραστηριοποιούνται οι συγκεκριμένοι εργολάβοι στο ίδρυμα, είναι επίσης ότι η σημερινή κατάσταση στον "Ευαγγελισμό" διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς του ιδίου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί οριστικής εκδίωξης των εργολάβων από το ΕΣΥ!

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του σωματείου των εργαζομένων στον "Ευαγγελισμός" δηλώνουν τα εξής στο ygeia360.gr:

"Παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις – βλ. «τα τρωκτικά έφυγαν» - κρατά τους εργολάβους ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και τους εργάτες σε ομηρία και απληρωσιά. Τους «έχει ήδη διώξει» στα λόγια αλλά …τους κρατά στη πράξη: στο ίδιο το υπουργείο εργολάβος για την καθαριότητα (!), σε μεγάλα νοσοκομεία (βλ. ΚΑΤ κ.ά.) νέοι διαγωνισμοί για εργολαβίες σε καθαριότητα – σίτιση – φύλαξη, σε πολλά, παρατάσεις παραμονής των εργολάβων με το μήνα ή το δίμηνο, σε αρκετά ακόμη (όπως και στον Ευαγγελισμό) εργολάβοι παραμένουν εδώ κι ένα χρόνο παράτυπα μεν, ωστόσο και μένουν και κερδοσκοπούν ασύδοτα και καταπιέζουν ασύστολα τους εργαζόμενους και μάλιστα, από …καλύτερη θέση λόγω αυτής της ιδιότυπης σχέσης ομηρίας που έχει δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση!

Εδώ και 2,5 χρόνια η πιο χαμηλά αμειβόμενη, η πιο καταπιεσμένη ομάδα εργαζομένων στα Νοσοκομεία βρίσκονται ανάμεσα σε ΣΚΥΛΑ & ΧΑΡΥΒΔΗ! Απ΄ τη μια, οι εργολάβοι που συνεχίζουν το  «θεάρεστο» έργο τους όπως το ζουν οι εργάτες δεκαετίες τώρα. Οι συνάδελφοι εργολαβικοί να αμείβονται με 340 - 500€, την ίδια στιγμή που το κράτος εξακολουθεί να δίνει στον εργολάβο τα τριπλάσια. Τελικά, δηλαδή η προπαγάνδα ότι οι εργαζόμενοι σώθηκαν και το δημόσιο ταμείο επίσης, πέφτει στο κενό όπως όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουν καλά".