Τρίτη 19 Μαρτίου 2019
Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 23:43

Άδωνις Γεωργιάδης: Ποιος είναι ο προϋπολογισμός για την ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείου παίδων Πεντέλης, τα τελευταία χρόνια;

Από

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε την Πέμπτη 29 Ιουνίου ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, αναφορικά με την αναστολή επεμβάσεων λόγω υποχρηματοδότησης της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης».

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (27/6/2017), 12 παιδιά βρίσκονται σε λίστα αναμονής, τα οποία ελλείψει ιατρικών υλικών και του κενού των αναισθησιολόγων δεν δύνανται να χειρουργηθούν άμεσα. Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα,  το γεγονός ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός για την εν λόγω κλινική είναι μόλις 60.000€, τη στιγμή που το κόστος για την αντιμετώπιση μόλις μιας επέμβασης, μπορεί να φτάσει έως και τα 10.000€.

Όπως επισημαίνεται, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό Υγείας για άμεση λύση του θέματος, «η απουσία του οποίου έως σήμερα γίνεται αισθητή διά της εκκωφαντικής σιωπής του».

Με βάση τα παραπάνω, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ερωτά τον Υπουργό Υγείας τί απαντά στην ΕΙΝΑΠ, πόσα είναι τα καταγεγραμμένα περιστατικά που περιλαμβάνονται στη λίστα χειρουργείου, ποιος είναι ο προγραμματισμός για την υλοποίηση αυτών των χειρουργείων και ποιος είναι ο προϋπολογισμός της Ορθοπεδικής κλινικής του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης τα έτη 2014, 2015, 2016 και 2017.