Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 18:00

Ποτάμι: "Παράθυρο" στην παραπληροφόρηση από τον Ανδρέα Ξανθό για τον εμβολιασμό!

Από

"Παράθυρο" στην παραπληροφόρηση των πολιτών σχετικά με την αξία του εμβολιασμού ανοίγει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, με τις πρόσφατες σχετικές ατυχείς δηλώσεις του στη Βουλή.

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων την Τετάρτη 24 Μαϊου σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής:

"Ακρογωνιαίος λίθος της Δημόσιας Υγείας σε όλον τον σύγχρονο κόσμο είναι ο εμβολιασμός. Ο εμβολιασμός, δεν προφυλάσσει από πιθανόν θανατηφόρες ασθένειες μόνο το ίδιο το άτομο που εμβολιάζεται. Δημιουργώντας την λεγόμενη «ανοσία αγέλης» προφυλάσσει τα πιο αδύνατα άτομα της κοινωνίας: τα βρέφη που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, και αδύναμα παιδιά με σημαντικές αλλεργίες ή που βρίσκονται σε ανασοκαταστολή (π.χ. παιδιά με λευχαιμία) αλλά και όλους του ασθενέστερους συμπολίτες μας! Η παραπληροφόρηση που παρέχει απλόχερα το διαδίκτυο σε γονείς που απλά θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, έχει φέρει και στην χώρα μας το αντι-επιστημονικό κίνημα του αντι-εμβολιασμού. Η Κυβέρνηση με τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Ανδρέα Ξανθού, αντί να δώσει σαφές και ισχυρό μήνυμα στους γονείς για την ανάγκη αλλά και την ασφάλεια του εμβολιασμού, προσφέρει παράθυρο στην παραπληροφόρηση, θέτοντας σε κίνδυνο τους πιο ευαίσθητους συμπολίτες μας. Η ανευθυνότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, της δήθεν αριστεράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτυγχάνει ακόμα μια φορά να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας". 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Ξανθός είχε πολύ πρόσφατα δηλώσει ότι οι γονείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους θα υπογράφουν ένα σχετικό έγγραφο, το οποίο θα ενσωματώνεται στο βιβλιάριο και το φάκελο υγείας των παιδιών τους...