Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
Τρίτη, 23 Μάιος 2017 22:10

Άδωνις Γεωργιάδης: Για ποιους πραγματικούς λόγους απομακρύνθηκε η επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ;

Από

Τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε λίαν προσφάτως από τη θέση της η γενική διευθύντρια του ελεγκτικού μηχανισμού του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, Γεωργία Γεωργιάδου ζητεί την Τρίτη 23 Μαϊου να πληροφορηθεί ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Συγκεκριμένα, το συνοδευτικό της ερώτησης του Άδωνι Γεωργιάδη δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

"Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου, ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, αναφορικά με την απομάκρυνση της Γενικής Επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) και την τοποθέτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα. 

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης κάνει λόγο «για μεθοδεύσεις ωμής και απροκάλυπτης καταπάτησης της νομιμότητας, που εντάσσονται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας άλωσης του κρατικού μηχανισμού από πρόσωπα προσκείμενα στο κυβερνών κόμμα». Σημειώνεται ότι η Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ παύθηκε από τα καθήκοντά της πριν από τη λήξη της θητείας της και αντικαταστάθηκε από φαρμακοποιό, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αποτυχόντα υποψήφιο δήμαρχο στις εκλογές του 2014.

Με βάση τα παραπάνω, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ποιος σοβαρός λόγος δικαιολογεί την παύση της Γενικής Επιθεωρήτριας πριν από τη λήξη της θητείας της, πως ανταποκρίνονται τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του αντικαταστάτη της στις απαιτήσεις του νόμου και αν είναι αληθές ότι το πρόσωπο που επιλέχθηκε να την αντικαταστήσει είναι στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος".