Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 22:10

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει θάνατο καρκινοπαθούς κατά τη διακομιδή της από νοσοκομείο σε νοσοκομείο!

Από

Το ενδεχόμενο να μην έχανε τη ζωή της μία καρκινοπαθής, η οποία χρειάσθηκε να διακομισθεί από το νοσοκομείο της Αθήνας "Σισμανόγλειο", ο αξονικός τομογράφος του οποίου είναι εκτός λειτουργίας, στο νοσοκομείο της Αθήνας "Αμαλία Φλέμιγκ", εάν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος του "Σισμανογλείου" επισημαίνει με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα 20 Μαρτίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

"Γυναίκα καρκινοπαθής με επιβαρυμένο ιστορικό, προσήλθε στην εφημερία το πρωί με σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι ιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα αξονική τομογραφία. Διεκομίσθει στο Νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.

Στο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ αμέσως μετά την αξονική κατέληξε. Εάν ήταν σε λειτουργία ο Αξονικός Τομογράφος του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ θα γλίτωνε την ταλαιπωρία, θα ήταν πιο άμεση η ιατρική αντιμετώπιση και μπορεί να ζούσε. Και πόσοι άλλοι Ασθενείς, τροχαία ατυχήματα έχουν τραγική κατάληξη ή μένουν ανάπηροι εξαιτίας της καθυστέρησης στην διάγνωση και την αντιμετώπιση της Νόσου;
Ο κος Πολάκης ας αφήσει τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις και ας ασχοληθεί με την επισκευή των Αξονικών Τομογράφων των Νοσοκομείων, που είναι για τα μπάζα".