Σάββατο 21 Απριλίου 2018
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 18:24

ΠΟΕΔΗΝ: Ενάμιση μήνα χωρίς χειρουργεία το νοσοκομείο Ζακύνθου!

Από

Το θέμα των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου, τα οποία παραμένουν εδώ και ενάμιση μήνα κλειστά, φέρνει την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου εκ νέου στην επικαιρότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής σχετικά:

"Τώρα που ξεχάστηκε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας από επέμβαση ρουτίνας στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου, τι γίνεται με τα χειρουργεία του Νοσοκομείου;

Βγήκαν τα πορίσματα; Ο θάνατος προήλθε από λοίμωξη ή βλάβη των χειρουργείων;
Αν ήταν βλάβη των χειρουργείων, 1 ½ μήνα τώρα γιατί παραμένουν κλειστά;
Όποιος αρρωστήσει βαριά στη Ζάκυνθο κινδυνεύει άμεσα η υγεία του. Τα έκτακτα χειρουργεία μεταφέρονται με Ασθενοφόρο στα Νοσοκομεία της Πάτρας.
Αν βρεθεί βέβαια Ασθενοφόρο, καθότι η περιφέρεια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας που καλύπτει τη Ζάκυνθο, έχει μετατρέψει το πάρκιν της σε νεκροταφείο χαλασμένων Ασθενοφόρων.
Στη Ζάκυνθο διατίθεται μόνο ένα Ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, που είναι αδύνατον να καλύψει το νησί. Εάν το μοναδικό Ασθενοφόρο μεταφέρει έκτακτο περιστατικό στη Πάτρα, απαγορεύεται να αρρωστήσει άλλος πολίτης στη Ζάκυνθο.
Οι έγκυες γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν με καισαρική τομή, μεταβαίνουν πριν την ώρα τους σε άλλες πόλεις προκειμένου να γεννήσουν σε Νοσοκομεία ή ιδιωτικά μαιευτήρια.
Τα Τακτικά Χειρουργεία αναβάλλονται επ’ αόριστο.
Κατά τα άλλα οι Υπουργοί Υγείας είναι ευτυχισμένοι.
Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο (διάλυση των Δημόσιων Νοσοκομείων) και εμείς (Υπουργοί Υγείας) κρυφό καμάρι!!!
Αλήθεια εάν είχαν προσληφθεί οι 500 εργαζόμενοι των ΜΕΘ (Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό) μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, πόσοι Ασθενείς θα είχαν σωθεί πέρυσι και εφέτος;
Όμως ο κος Πολάκης και η κυβέρνηση πάνω από τις ζωές των Ασθενών, βάζουν τα πολιτικά παιχνίδια, τα ρουσφέτια και τις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων".