Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 12:01

ΠΕΜΗΝ: Ύποπτη η απόφαση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας!

Από

Μία πολύ "σκληρή", αλλά κυρίως με σοβαρές υπόνοιες, ανακοίνωση εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης 5 Απριλίου η Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Ημερησίας Νοσηλείας (ΠΕΜΗΝ), σχετικά με την απόφαση του αντιπροέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για τις ΜΗΝ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΕΜΗΝ αναφέρει τα εξής:

"Ύποπτη και εκ του πονηρού είναι η απόφαση του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου να απαγορεύσει τη διενέργεια ενδοϋαλοειδικών εγχύσεων (για την αντιμετώπιση της ωχράς κηλίδας) στις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν.).

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με την απόφασή του ευνοεί ξεκάθαρα τις ιδιωτικές κλινικές, επειδή –όπως ισχυρίζεται - έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και πληρώνονται με ΚΕΝ. Με άλλα λόγια, απαγορεύει αυτή την ιατρική πράξη στις Οφθαλμολογικές Μ.Η.Ν. που δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και δεν επιβαρύνουν στο ελάχιστο το Ελληνικό Δημόσιο.

Η  Πανελληνία Ένωση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (Π.Ε.Μ.Η.Ν.) καλεί τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να απαντήσει για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτή την άδικη και περίεργη απόφαση με την οποία αφενός χρεώνει επιπλέον το Δημόσιο, αφετέρου ταλαιπωρεί χιλιάδες ασφαλισμένους.

Το παράδοξο είναι ότι στις Οφθαλμολογικές Μ.Η.Ν. επιτρέπεται η διενέργεια επεμβάσεων μυωπίας (laser), καταρράκτη, γλαυκώματος, αποκολλήσεων αμφιβληστροειδούς και την ίδια στιγμή τους στερεί τη δυνατότητα να κάνουν μία στοιχειώδη ιατρική πράξη που γίνεται με απλή ένεση".