Κυριακή 27 Μαΐου 2018
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 16:59

Βασίλης Οικονόμου: Αντιδεοντολογική η σύνθεση της επιστημονικής επιτροπής για την ειδική αγωγή!

Από

Για αντιδεοντολογική σύνθεση της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την ειδική αγωγή κάνει την Τετάρτη 8 Μαρτίου λόγο ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου, με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση του Βασίλη Οικονόμου έχει ως εξής:

"Με την Α1/Γ.Π.οικ.:9409 της 06-02-2017,ο Γενικός  Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Γ.Γιαννόπουλος, προέβη στην σύσταση επιστημονικής επιτροπής, για θέματα ειδικής αγωγής και θεραπείας, μέλη της οποίας είναι ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της ειδικής αγωγής και των συλλόγων γονέων .

Η επιτροπή αποτελείται από 18 μέλη και προεδρεύει αυτής ο κ.Αναγνωστόπουλος Δημήτριος, πρόεδρος της παιδοψυχιατρικής Εταιρείας. Στην επιτροπή μετέχει και η σύζυγός του, διευθύντρια της μίας εκ των δύο κλινικών φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, κ.Κωνσταντίνα Πετροπούλου.

Επειδή το νόμιμο δεν είναι και ηθικό πάντα, θεωρούμε αντιδεοντολογικό σε μία επιτροπή ,που στόχος της είναι να διαμορφώσει όλο το πλαίσιο της ειδικής αγωγής, να συμμετέχει και η σύζυγος του προέδρου της επιτροπής, εκπροσωπώντας ομάδα επιστημόνων που εμπλέκονται στην διαδικασία παροχής υπηρεσιών ειδικής αγωγής.

 

 

Κατόπιν αυτών,

 

Ερωτάστε:

 

 

1.      Προτίθεστε να διατηρήσετε την επιτροπή για την ειδική αγωγή ως έχει, μέσω της οποίας καθορίζονται οι ειδικοί όροι  για το πλαίσιο της ειδικής αγωγής και για τους οποίους υπάρχει έντονο ενδιαφέρον τόσο από τους ασθενείς και τους συγγενείς των ενδιαφερόμενων ομάδων αλλά όσο και από τους επαγγελματίες επιστήμονες;

 

 

 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ".