Τριτη 27 Σεπτεμβριου 2016
 
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 09:20

Ξεκίνησε με το σταγονόμετρο η εξόφληση των φαρμακοποιών για τον Ιούνιο

Από ygeia360

Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, ήταν οι πρώτοι που άρχισαν να πληρώνονται για τις συνταγές Ιουνίου από τον ΕΟΠΥΥ, με το ποσό των 9,7 εκατομμύριων ευρώ. Οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να περιμένουν για τα υπόλοιπα 120 εκατ. ευρώ, τις ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, την ερχόμενη Δευτέρα.

Το υπουργείο Υγείας επρόκειτο να ανακοινώσει σήμερα Παρασκευή το πότε θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί, αλλά η σχετική συνέντευξη αναβλήθηκε λόγω της επίσκεψης της Αλέκας Παπαρήγα στον ΕΟΠΥΥ το πρωί της Παρασκευής. Οι υπεύθυνοι – προφανώς της επικοινωνίας – έκριναν ότι καλό θα είναι να περιμένουν λίγες ημέρες ακόμα οι χιλιάδες γιατροί και φαρμακοποιοί να ακούσουν

το χρονοδιάγραμμα πληρωμής, εκτός αν δεν έχει ακόμα ορισθεί το συγκεκριμένο χρονδιάγραμμα.

Συμφωνα με πληροφορίες, τα χρέη του Ιουνίου ανέρχονται σε 130 εκατομμύρια ευρώ και σε 300 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη για τις συνταγές Ιουλίου, τα οποία θα δοθούν σε πολλές μικρές δόσεις.

Σημειώνεται ότι η μέση μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη των φαρμακείων όλης της χωρας ανερχεται σε περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ. Η δαπάνη Ιουνίου είναι μειώμενη λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, ενώ αντίθετα είναι αρκετά αυξημένη του Ιουλίου, όταν και οι φαρμακοποιοί εκτελούσαν κανονικά τις συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

 

Νίνα Κομνηνού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ