Τρίτη 26 Μαρτίου 2019
Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 14:08

"Τρέχουμε για να αλλάξουμε τον διαβήτη" στην Πάτρα, από τη Novo Nordisk

Από

 Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Novο Νοrdisk Ελλάς, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το διαβήτη» έδωσε το παρόν στα δρομικά γεγονότα του ΣΕΓΑΣ «Run Greece- Αγώνες Πόλης για όλους». Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το διαβήτη» συμμετείχε με 250 άτομα σε όλες τις διαδρομές στην Πάτρα, δηλαδή των 10χλμ, των 5 χλμ. καθώς και τους παιδικούς αγώνες. Στην ομάδα συμμετείχαν εργαζόμενοι της Novo NordiskHellas με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου, καθώς και μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ.

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της εταιρείας, στον εκθεσιακό χώρο των χορηγών, στην Πλατεία Γεωργίου, κοντά στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού έγιναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου αίματος.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου δήλωσε:

Η συμμετοχή μας ως επίσημοι υποστηρικτές των δρομικών γεγονότων του ΣΕΓΑΣ, προκύπτει από την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε το γενικό πληθυσμό για το Σακχαρώδη διαβήτη και να επικοινωνήσουμε το μήνυμα πως η πρόληψη και η ρύθμισή του επιτυγχάνονται με 3 επιλογές:

1. εκτιμώντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη από μια απλή εξέταση, 2.υιοθετώντας την υγιεινή διατροφή και 3.εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας την άσκηση >

Η διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων της Novo Nordisk Ελλάς κ. Μ. Καραγεώργου με αφορμή τον αγώνα του Run Greece στην Ρόδο δήλωσε:

«Η εταιρεία μας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι για 2η συνεχή χρονιά επίσημος υποστηριχτής σε όλα τα δρομικά γεγονότα του ΣΕΓΑΣ. Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την πρόληψη και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση στο διαβήτη.

Θα συνεχίσουμε μέσα στο 2017 να εντείνουμε τις προσπάθειες μας τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί προληπτικά και αποτελεσματικά η πανδημία της εποχής μας που ονομάζεται διαβήτης».