Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
Πέμπτη, 28 Σεπτέμβριος 2017 17:21

Βαρύτατο ηθικό και δεοντολογικό ατόπημα από τον Βασίλη Κικίλια κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα! - Καταγγελία από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Από

Σε ένα απαράδεκτο ηθικά και δεοντολογικά ατόπημα υπέπεσε το πρωί της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου ο γιατρός και εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αποκάλυψε on air την ασθένεια του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα!

Το βαρύτατο ατόπημα του Βασίλη Κικίλια καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ έχει ως εξής:

"Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενημερώθηκε με έκπληξη για το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ. κου Βασίλη Κικίλια, ο οποίος παραβίασε τα αυτονόητα και αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας του δημοσιογράφου κου Γιώργου Τράγκα στη ραδιοφωνική εκπομπή του, στην οποία ήταν καλεσμένος.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ του δημοσιογράφου και του εκπροσώπου της ΝΔ, ο κος Κικίλιας συνέστησε στον κο Τράγκα να προσέχει «να μην ανέβει το σάκχαρό του».

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θεωρεί απαράδεκτο το συγκεκριμένο σχόλιο του κου Κικίλια και μάλιστα σε συζήτηση, η οποία ήταν πολιτικού περιεχομένου και δεν υπήρχε κανένας εμφανής λόγος να σχολιαστεί το συγκεκριμένο θέμα. Ο κος Τράγκας είναι από τους ανθρώπους που έχει δηλώσει ότι πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, χωρίς να το κρύψει και να ντρέπεται γι’ αυτό και μάλιστα, στο μέγεθος των δυνατοτήτων του, έχει πολλές φορές αναδείξει θέματα και προβλήματα που σχετίζονται με το σακχαρώδη διαβήτη και τη δύσκολη καθημερινότητα των πασχόντων.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θεωρεί αδιανόητο, πόσω μάλλον από ένα πολιτικό πρόσωπο και δη γιατρό, να σχολιάζεται με οποιονδήποτε τρόπο η παρουσία του σακχαρώδη διαβήτη στη ζωή ενός ανθρώπου, χωρίς τη δική του συγκατάθεση, ακόμη και αν αυτό γίνεται με τις καλύτερες προθέσεις. Ειδικότερα δε όταν αυτό γίνεται στα πλαίσια μίας πολιτικής κουβέντας και ένας τέτοιου είδους σχολιασμός δεν χωράει πουθενά.

Αναμένουμε από τον κο Κικίλια να ζητήσει συγνώμη για το αδόκιμο σχόλιό του και είμαστε στη διάθεσή του για να τον ενημερώσουμε διεξοδικά για τη δύσκολη καθημερινότητα που περνά ένας άνθρωπος με σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα του 2017".