Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017 18:11

Σωτήρης Μπερσίμης: Χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς και χωρίς οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων η εξέταση "Oncotype DX"!

Από

Μία πολύ ευχάριστη είδηση - και όχι μόνον για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού - έδωσε το πρωί της Πέμπτης 10 Αυγούστου στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Σωτήρης Μπερσίμης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Μπερσίμης προανήγγειλε ότι η επικείμενη νέα υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την εξέταση "Oncotype DX" δεν θα προβλέπει κανέναν ηλικιακό περιορισμό και θα ορίζει ότι η εξέταση θα καλύπτεται ασφαλιστικά εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή δεν θα προβλέπει οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων, αλλά ούτε προπληρωμή από τον ασφαλισμένο.

Επίσης, ο Σωτήρης Μπερσίμης ανέφερε ότι μελετάται και προωθείται με την ίδια υπουργική απόφαση του Παύλου Πολάκη η ασφαλιστική κάλυψη της εξέτασης "Oncotype DX" όχι μόνον για τον καρκίνο του μαστού, αλλά και για άλλους τύπους καρκίνου, όπως, για παράδειγμα, ο καρκίνος του προστάτη.

Τέλος, ο Σωτήρης Μπερσίμης διαβεβαίωσε ότι καμία γυναίκα με καρκίνο του μαστού δεν έχει μείνει στο μεσοδιάστημα - μέχρι την έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης - χωρίς ασφαλιστική κάλυψη για την εξέταση "Oncotype DX", καθώς, αφού πραγματοποιήσει την εξέταση, μπορεί να υποβάλλει σχετική αίτηση, προκειμένου να λάβει την επιστροφή της αποζημίωσής της από τον ΕΟΠΥΥ, με τις διαδικασίες του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, όπως ακριβώς συνέβαινε με την προηγούμενη υπουργική απόφαση, η οποία ανεκλήθη.