Τρίτη 26 Μαρτίου 2019
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2016 11:52

Αργύρης Αργυρίου στο ygeia360.gr: Δεν υπάρχει λόγος πανικού κάθε φορά που έχουμε κρούσμα μηνιγγίτιδας!

Από

"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προκαλείται τέτοιος πανικός και κινδυνολογία κάθε φορά κατά την οποία έχουμε κάποιο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην χώρα μας. Σε όλες τις χώρες της γης υπάρχουν δυστυχώς κάποια άτομα που προσβάλλονται από μηνιγγίτιδα".

 

Αυτό δηλώνει την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου χαρακτηριστικά, από την πλευρά του, στo ygeia360.gr ο γενικός γιατρός της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της χώρας μας Αργύρης Αργυρίου και συμπληρώνει:

 

 "Σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του μινιγγιτιδόκοκκου τύπου Β (ο οποίος δεν καλύπτει και όλους τους ορότυπους της μηνιγγίτιδας τύπου Β): Δεν είμαι σίγουρος ότι το πανάκριβο αυτό εμβόλιο πρέπει να εισαχθεί στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στη χώρα μας, στην οποία σοβεί, μάλιστα, μία τόσο πολύ σοβαρή και βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Ακόμη και πολύ πλούσιες, σύγχρονες από όλες τις απόψεις χώρες όπως πχ η Σουηδία, δεν έχουν αυτό το εμβόλιο στα προγράμματα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Κατά την γνώμη μου είναι πιο σημαντικό να βελτιώσουμε τους κοινωνικούς δείκτες ευημερίας στην χώρα μας και μετά να σκεφθούμε την αναγκαιότητα ενός τόσο ακριβού εμβολίου, και μάλιστα για μία νόσο όπως η μηνιγγίτιδα Β, η οποία έχει πολύ πολύ χαμηλό επιπολασμό στον γενικό πληθυσμό της Ελλάδας".