Κυριακή 27 Μαΐου 2018
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016 13:38

Εξηγήσεις για την διαβητική μαθήτρια ζητεί εγγράφως η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Από

Χρονική προθεσμία τριών ημερών έχει παράσχει η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στη διεύθυνση του Λυκείου της περιοχής Χορτιάτης της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να λάβει εγγράφως τις εξηγήσεις της διεύθυνσης του σχολείου σχετικά με την ακραία στιγματιστική συμπεριφορά καθηγήτριας έναντι μίας διαβητικής μαθήτριας.


Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την καταγγελία την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διαβητικών ασθενών, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, η καθηγήτρια αποβάλλει προσωρινώς την μαθήτρια από την τάξη, προκειμένου η τελευταία να κάνει μέτρηση του σακχάρου της και να λάβει ενδεχομένως την αναγκαία ινσουλίνη.

 

Μάλιστα, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ καταγγέλλει επίσης ότι η καθηγήτρια ισχυρίζεται ότι, εάν η ως άνω διαδικασία πραγματοποιείται μέσα στην τάξη, υπάρχει ο κίνδυνος να παρωθηθούν οι συμμαθητές της διαβητικής μαθήτριας στα... ναρκωτικά!

 

Το αξιοπερίεργο είναι επίσης ότι η διεύθυνση του Λυκείου δεν έχει επικοινωνήσει έως σήμερα με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για το θέμα, το οποίο έχει προκαλέσει πανελλήνια αρνητική αίσθηση...