Τρίτη 26 Μαρτίου 2019
Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016 18:40

Υποχρέωση του υπουργείου Υγείας η δημιουργία κοινοτικών δομών για ασθενείς με άνοια

Από

Αποτελεί πλέον θέσφατο ότι η ψυχιατρική μεταρρύθμιση και η αποασυλοποίηση των ψυχικώς πάσχόντων συνανθρώπων μας στη χώρα μας έχουν δεινοπαθήσει, οπισθοχωρούν και άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η τύχη τους...

 

Εκείνο το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι, στα πλαίσια του προγράμματος της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και, ιδιαίτερα, στα πλαίσια του ταλαιπωρημένου προγράμματος "Ψυχαργώ", αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια υποχρέωση του υπουργείου Υγείας και της χώρας μας να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν έναν ορισμένο αριθμό κοινοτιικών δομών για ασθενείς με άνοια και Αλτσχάιμερ σε όλη της χώρα.

 

Είναι θλιβερό, λοιπόν, να μαθαίνουμε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου από τρίτους και όχι από την ίδια την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ποιος είναι ο επίσημος σχεδιασμός για τη δημιουργία κοινοτικών δομών για ασθενείς με άνοια και Αλτσχάιμερ στη χώρα μας.

 

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν προνόησε να ενημερώσει την κοινή γνώμη, τους πολίτες οι οποίοι όλοι έχουν στο στενό ή ευρύτερο περιβάλλον τους ασθενείς με άνοια ή Αλτσχάιμερ, για τους επίσημους σχεδιασμούς της και, κυρίως, για την ενδεχόμενη διαθεσιμότητά της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας μας έναντι της Ε.Ε., αλλά και στις υποχρεώσεις της πολιτείας έναντι των ασθενών, σε σχέση με τη δημιουργία κοινοτικών δομών για ασθενείς με άνοια ή Αλτσχάιμερ.

 

Να σκεφθεί κανείς, μάλιστα, ότι το εθνικό σχέδιο δράσης για την άνοια εγκρίθηκε λίαν προσφάτως πανηγυρικά από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής...