Τρίτη 26 Μαρτίου 2019
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 09:43

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας στο ΟΑΚΑ

Από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μία γιορτή χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας για μια Ελλάδα που πλήττεται (και) από την υπογεννητικότητα, είναι η εκδήλωση που διοργανώνουν για παιδιά και ενήλικες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, ο Δήμος Αμαρουσίου και η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Ε.Ε.Α.Ι.) υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα από 17:00 – 21:00, στο Ολυμπιακό Στάδιο του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι.

 

Αυτό τόνισαν στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Ι., Καθηγητής κ. Ευγένιος Κουμαντάκης και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ε.Α.Ι. κ. Κωνσταντίνος Πάντος.

 

Στο καλωσόρισμα του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπισθεί το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα.

 

«Στη χώρα μας υπάρχει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο δεν έχει αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα από την Πολιτεία. Ήδη τα τελευταία χρόνια εκείνοι που χάνουν τη ζωή τους είναι περισσότεροι σε αριθμό από τις γεννήσεις. Φυσικά η επιστήμη μπορεί να βοηθήσει σε αυτό τον τομέα, αλλά συγχρόνως χρειάζονται πολιτικές, οι οποίες θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά. Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, πέρα από τις επιστημονικές απόψεις που θα διατυπωθούν, συγχρόνως είναι μία ευκαιρία να αναδειχθεί τι πρέπει να κάνουμε ως χώρα από δω και πέρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος» είπε ο κ. Πατούλης.

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΚΕΔΕ με την επιστημονική κοινότητα, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, καθώς η χώρα μας διαθέτει το πιο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σε όλη την Ευρώπη.

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Ι., καθηγητής κ. Ευγένιος Κουμαντάκης αναφερόμενος στους παράγοντες που συμβάλουν στη πτωτική καμπύλη της υπογεννητικότητας αναφέρθηκε τόσο στο δημογραφικό πρόβλημα, όσο και στην υπογονιμότητα και εστίασε για την αντιμετώπισή της στην πρόληψη.

 

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μελέτες που καταγράφουν ένα μεγάλο ποσοστό ζευγαριών περίπου 300.000 τα οποία δεν φθάνουν στο ποθητό αποτέλεσμα, στην απόκτηση παιδιού. Η αναπαραγωγική ηλικία, η ισορροπημένη διατροφή, η καλή υγιεινή του γεννητικού συστήματος και της υγείας γενικότερα, είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα του ζευγαριού» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουμαντάκης.

Επίσης επεσήμανε ότι στη εκδήλωση μαζί με όλα τα παιδιά είναι προσκεκλημένα και τα παιδιά από τα «Χωριά SOS», από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου».

 

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ε.Α.Ι κ. Κωνσταντίνος Πάντος τόνισε ότι «εκτός από τη χαρά που φέρνουν τα παιδιά στα γόνιμα ζευγάρια, αυτή η εκδήλωση στέλνει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας στα ζευγάρια που προσπαθούν για το αυτονόητο. Ταυτόχρονα θέλουμε να τονίσουμε ακόμη περισσότερο αυτό που όλοι μας ξέρουμε, ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον προορισμό ιατρικού τουρισμού και αυτό το δείχνουμε με την παρουσία πάρα πολλών ζευγαριών από το εξωτερικό. Παράλληλα έχουμε προσκαλέσει 27 δημοσιογράφους από τη Ρουμανία. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι η Ελλάδα ξέρει να γιορτάζει τη Γονιμότητα, η Ελλάδα ξέρει να αντιμετωπίζει και την Υπογονιμότητα» κατέληξε.

 

Πώς θα γιορταστεί η Ημέρα Γονιμότητας

 

Συναυλία, παιχνίδια, happenings, θα συνθέσουν το σκηνικό της γιορτής, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 17:00 στην «Αγορά» (Στοά Καλατράβα) στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ), από την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Με δωρεάν είσοδο μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν στο ειδικά διαμορφωμένο Luna Park και στον παιδότοπο 5.000τ.μ με παιχνίδια για όλες τις ηλικίες υπό την καθοδήγηση παιδαγωγών.
Θα υπάρχει πολλή μουσική και χορός με live concert από τον Διονύση Σχοινά και τον Νεκτάριο Σφυράκη και τη μουσικοθεατρική ομάδα XANA ZOO με τις αγαπημένες μασκότ των παιδιών ενώ την παρουσίαση θα αναλάβει ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Δημήτρης Μάρκος.

Διαβάστηκε 6279 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 09:56