Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019
Τρίτη, 29 Απρίλιος 2014 23:02

Η χαμηλότερη τιμή οδηγεί σε κινεζοποίηση των νοσοκομείων μας

Από

Γεράσιμος Λειβαδάς
Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ)

 

Τα προϊόντα Ασιατικής προέλευσης έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει τα νοσοκομεία μας. Μπορεί τα Κινέζικα προϊόντα, που αναγκαστικά πλέον προμηθεύονται τα νοσοκομεία μας, να μην είναι «Μαϊμού» προϊόντα, ή πλαστά αντίγραφα και κακέκτυπα καταξιωμένων κατασκευαστών, όμως είναι βέβαιο ότι η ποιότητά τους υπολείπεται κατά πολύ των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών ή Αμερικανικών. Το αποτέλεσμα είναι ότι, αθέμιτα και ενάντια σε αποδεκτούς νόμους περί ανταγωνισμού, τα προϊόντα αυτά, εξοβελίζουν από τις Κρατικές Προμήθειες τα ποιοτικώς ανώτερα δυτικής προέλευσης και τεχνολογίας.

Με την αθρόα εισαγωγή Ασιατικών ή ακόμη και Αφρικανικών προϊόντων, εξέλιπε η ως ένα βαθμό ευγενής άμιλλα των προμηθευτών ομοειδών προϊόντων και αγνοείται βάναυσα από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας η ανιδιοτελής έννοια του ευ διαγωνίζεσθαι. Η ΕΠΥ, με την εμμονή στο απαξιωμένο Παρατηρητήριο Τιμών, συστηματικά γελοιοποιεί τις προδιαγραφές των προϊόντων και αγνοεί παντελώς τα τυχόν τεχνικά χαρακτηριστικά που αποτελούν την εγγύηση για ισότιμη άμιλλα στην αναμέτρηση των διαγωνιζομένων. Οι δε διοικητές των νοσοκομείων, απλοί τροχονόμοι στην κατρακύλα που επιβάλλει η ΕΠΥ, με την απόλυτη υποκρισία της δήθεν και προσχηματικής πολιτικής λιτότητας που επιβάλλει η έξωθεν «κακή» τρόικα, εφαρμόζουν τριτοκοσμικά συστήματα λειτουργίας των μονάδων τους, αυθαίρετης επινόησης και επικίνδυνου αποτελέσματος.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την υγειονομική βόμβα που εισάγεται στα νοσοκομεία από την κερκόπορτα της παράνομης εμμονής των διοικητικών αρχών των νοσοκομείων στην διεξαγωγή διαγωνισμών με κριτήριο την «χαμηλότερη τιμή». Η απάντηση στο πρόβλημα δεν είναι απλά η διεξαγωγή διαγωνισμών αφού αυτό ορίζει ο νόμος. Η λύση είναι η προκήρυξη διαγωνισμών με κριτήριο την «συμφερότερη προσφορά». Δυστυχώς, το κριτήριο της «χαμηλότερης τιμής» αποτελεί την εύκολη λύση, την αβρόχοις ποσί εφαρμογή του Κανονισμού Κρατικών Προμηθειών. Στην πραγματικότητα αποτελεί πολιτικάντικο πρότυπο για την αποφυγή ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης για την δίκαιη αξιολόγηση των προσφορών και την ανάδειξη προμηθευτών. Ο θλιβερός ναρκισσισμός των εγκάθετων διοικητών, που διορίσθηκαν με αποκλειστικό κριτήριο το προσόν της κομματοφροσύνης τους, τους οδηγεί στο να ασκούν την κοντόφθαλμη εξουσία τους με μοναδικό άξονα την βάνδαλη περικοπή δαπανών για ιατροτεχνολογικά προϊόντα με οποιοδήποτε κόστος.

Η αυστηρή εντολή του Υπουργείου Υγείας για περιστολή των δαπανών είναι θεμιτή έως και απαραίτητη, ο εξορθολογισμός, επομένως, του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας γίνεται επίκαιρος, ενώ αναγκαίος θεωρείται ακόμη και ο επαναπροσδιορισμός των δομών της υγείας. Όμως, όσο άμεσα και επιτακτικά και αν είναι τα παραπάνω, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται η ανάγκη ενός τουλάχιστον αποδεκτού επιπέδου προσφερόμενων υπηρεσιών, το οποίο ως έναν βαθμό εξασφαλίζει η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται και καταναλώνονται.

Η ευτέλεια στην ποιότητα των υλικών που άκριτα προμηθεύονται τα νοσοκομεία με απόλυτο μέτρο επιλογής το κόστος αγοράς, επιβάλλει την επαγρύπνηση ελεγκτικών μηχανισμών για συστηματικούς και αποτελεσματικούς έλεγχους στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που προέρχονται από τις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Δυστυχώς, αυτοί οι μηχανισμοί στην χώρα μας δεν υπάρχουν.
Παρατηρείται δε το φαινόμενο όπου μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό, προκρίνονται υλικά Ασιατικής προέλευσης και αφού αυτά κατακυρωθούν και υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις, αποκαλύπτεται ότι ούτε τα υλικά, ούτε οι κατασκευαστές είναι καταχωρημένοι στις καταστάσεις του αρμόδιου ΕΚΑΠΤΥ.

Το δαιδαλώδες τοπίο των νοσοκομειακών προμηθειών απαιτεί την εφαρμογή του κριτηρίου της ΣΥΜΦΕΡΟΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ στους διαγωνισμούς των νοσοκομείων. Μόνον έτσι θα επέλθει ο απαιτούμενος εξορθολογισμός ώστε να διασφαλιστεί τόσο το Δημόσιο συμφέρον όσο και το αγαθό της υγείας.