Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2014 16:29

Εκδήλωση της ΕLPEN για την ενημέρωση φαρμακοποιών

Από

Ολοκληρώθηκε με επιτυχίαη 2η κατά σειρά εκδήλωση γνωριμίας με τους φαρμακοποιούς των Βορείων Προαστίων και Ανατολικής Αττικής που διοργανώθηκε από το τμήμα Consumer Health Care της ELPEN. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 στο Politia Tennis Club υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, με την συμμετοχή 250 φαρμακοποιών. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντοςκαι εισηγητές ήταν οι κκ.. Δημήτρης Πενταφράγκας, πρόεδρος και Ιδρυτής της ELPEN, Θεόδωρος Τρύφων, αντιπρόεδρος ELPEN, Κίττυ Κυζιρίδου, διευθύντρια Τμήματος Consumer Health Care, Βασίλειος Βαγενάς, Ειδικός Νευρολόγος – Δ/ντης Νευρολογικής Κλινικής Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι» - Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Εταιρείας Alzheimer Αθηνών,Γεώργιος Καπιτσάκης, Group Product Manager Respiratory ELPEN, και Παναγιώτης Μαχαίρας, καθηγητής Βιοφαρμακευτικής – Φαρμακοκινητικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ο οποίος αναφέρθηκε σ' ένα από τα πλέον φλέγοντα θέματατου κλάδου όπως αυτό της δραστικής ουσίας εστιάζοντας στο ότι «Το φάρμακο δεν είναι μόνο η δραστική».

Η ELPEN, η πρωτοπόρος Ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία με 50 χρόνια παρουσίας στην φαρμακευτική αγορά, όπως τόνισε ο κ. Τρύφων,«στηρίζει το έργο και τη βιώσιμη επαγγελματική δραστηριότητα του έλληνα φαρμακοποιού, εκτιμώντας τον ως ένακαίριο συνεργάτη αλλά και ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των επαγγελματιών Υγείας που προσφέρουν υπηρεσίεςστον ασθενή. Ο φαρμακοποιός κατέχει εξέχοντα ρόλο στη διασφάλιση της Υγείας των ασθενών και απώτερος σκοπός της συνεργασίας μας, σε συνδυασμό με την παροχήτων ποιοτικών και καταξιωμένων φαρμακευτικών σκευασμάτωνμας,είναι η παροχή υψηλών επιστημονικών υπηρεσιώνστον ασθενή ο οποίοςέχει πληγεί, όπως άλλωστε και ο γενικότερος κλάδος της Υγείας,από τις αναποτελεσματικές πολιτικές των τελευταίων ετών.»

Ο ειδικός νευρολόγος κ. Β. Βαγενάς, εστίασε σε ένα από τα πιο σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι υγιείς ενήλικες, στη μείωση της πνευματικής διαύγειας και της μνήμης, λόγω του έντονου τρόπου ζωής, του στρες και της κούρασης, και σημείωσε ότι «τα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής για τη μνήμηόπως το NeuroAge, μπορούν να δώσουν ικανοποιητικές προληπτικές λύσεις ενισχύοντας αποτελεσματικά τη συγκέντρωση, τη μνήμη, τη μάθηση και τη λογική.»
Ο πρόεδρος της ELPEN, Δ.Πενταφράγκας αναφέρθηκε στην παγκοσμίου εμβέλειας ελληνική καινοτομία, την συσκευή εισπνοών Elpenhaler® της οποίας είναι εφευρέτης και η οποία αποτελεί την αφορμή για τη δημιουργία της θυγατρικής ELPEN PHARMA GMBH στην Γερμανία ενώ χάρη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό τηςπροστατεύεται με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 80 κράτη, έχει εγκριθεί σε 27 και κυκλοφορεί σε 8Ευρωπαϊκές χώρες. Προς επίρρωση των παραπάνω, ο Γ.Καπιτσάκης, Group Product Manager Respiratory ELPEN σημείωσε ότι η συσκευή Elpenhaler® έχει λάβει την υψηλότερη μέση συνολική βαθμολογίαέναντι άλλων συσκευών εισπνοής, στην μελέτη "ANASA"η οποία εκπονήθηκε για την καταγραφή της ικανοποίησης των ασθενών από τις συσκευές εισπνοών.Στην μελέτη "ANASA", συμμετείχαν 560 ενήλικες ασθενείς με Άσθμα και 561 με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια(ΧΑΠ), σε 79 διαφορετικά κέντρα.