Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
Πέμπτη, 05 Ιούνιος 2014 17:05

Η Teva εξαγοράζει τη Labrys Biologics

Από

Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd,ενισχύει χαρτοφυλάκιο της σε φαρμακευτικά σκευάσματα αντιμετώπισης του πόνου, αποκτώντας την καινοτόμο προφυλακτική θεραπεία της ημικρανίας με την εξαγορά της Labrys Biologics Inc.

 

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη η Teva θέλοντας να διευρύνει περαιτέρω τις δυνατότητές της στο πεδίο της βιοτεχνολογίας υπέγραψε οριστική συμφωνία εξαγοράς της Labrys μια εταιρεία βιοτεχνολογίας επικεντρωμένη στις θεραπείες της ημικρανίας.

 

Η Teva θα προκαταβάλει 200 εκ. δολ. στην Labrys μέχρι το τέλος της συμφωνίας, καθώς και έως 625 εκ. δολ. που αφορούν στην επίτευξη προκαθορισμένων στόχων. Το πιθανό ύψος των πωλήσεων του LBR-101 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 2 με 3 δις. δολ.

 

Με τη κίνηση αυτή η αγοράστρια εταιρεία έρχεται πιο κοντά στο στόχος της να αναδειχθεί σε παγκόσμιο πρωτοπόρο στον τομέα των αναλγητικών μέχρι το 2020, διευρύνοντας περαιτέρω, με αυτή την καινοτόμο προφυλακτική θεραπεία της ημικρανίας, το υπάρχον χαρτοφυλάκιό της, το οποίο περιλαμβάνει θεραπείες ημικρανίας, θεραπείες ανακούφισης καρκινικού πόνου και διαχείρισης χρόνιου πόνου.

 

Η Teva, με την απόκτηση του LBR-101, πλήρως εξανθρωπισμένου μονοκλωνικού αντισώματος που δεσμεύει το πεπτίδιο που σχετίζεται με το γονίδιο της καλσιτονίνης (CGRP-Calcitonine Gene Related Peptide), για την αντιμετώπιση της υψηλής συχνότητας επεισοδιακής και χρόνιας ημικρανίας, συμπληρώνει την πρόσφατα αποκτηθείσα καινοτόμο θεραπεία για την άμεση αντιμετώπιση της οξείας ημικρανίας, η οποία προέκυψε με την εξαγορά της NuPathe. Η ικανότητα αντιμετώπισης και της οξείας και της χρόνιας ημικρανίας προστίθεται στο σύνολο των αναλγητικών σκευασμάτων της Teva, το οποίο πρόσφατα ενισχύθηκε επίσης από θετικά αποτελέσματα μελετών ενός σκευάσματος υδροκωδώνης, με ιδιότητες αποτρεπτικές της κατάχρησης.

 

«Περισσότεροι από 8,5 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία (G7) υποφέρουν από επεισοδιακή ή χρόνια ημικρανία, έχοντας την ανάγκη προληπτικής θεραπείας μιας κατάστασης, η οποία μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα της ζωής τους», ανέφερε ο Dr Michael Hayden, Πρόεδρος του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης και Επικεφαλής του Επιστημονικού Τομέα του Ομίλου της Teva. «Το CGRP είναι ένας καλά επιβεβαιωμένος στόχος στην ημικρανία και η Labrys έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη του LBR-101 με επιστημονική ακρίβεια και αριστεία. Με τη μακρά του ημιζωή, το στοχευμένο και ευνοϊκό φαρμακοκινητικό του προφίλ, το οποίο επιτρέπει τη μη συχνή και πρακτική υποδόρια χορήγησή του, το LBR-101 αντιπροσωπεύει ένα πολύ ενδιαφέρον υποψήφιο βιολογικό προϊόν και μια τόσο αναγκαία λύση, για τη διαχείριση αυτής της πραγματικά εξουθενωτικής κατάστασης».

 

«Η Teva είναι η ιδανική εταιρεία να συνεχίσει τις προσπάθειες της Labrys για την ταχεία εξέλιξη του προγράμματος του LBR-101 και να προσφέρει ένα πολύ αναγκαίο προϊόν στην αγορά», δήλωσε ο Steven P. James, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Labrys. «Μετά την ολοκλήρωση ενός πρώτου επενδυτικού κύκλου το 2013, η Labrys έκανε μεγάλα και αξιοσημείωτα βήματα με την προώθηση του LBR-101 σε ένα εύρωστο αναπτυξιακό πρόγραμμα Φάσεως 2 και στην προσέλκυση μιας εταιρείας μεγαλύτερου διαμετρήματος, όπως η Teva, για την ολοκλήρωση της κλινικής ανάπτυξής του».