Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
Δευτέρα, 19 Μάιος 2014 00:33

Demo: Στόχος η παρουσία της σε πάνω από 75 χώρες

Από

Θεματική αύξηση κερδοφορίας κατά 40% , παρουσιάζει την τελευταία πενταετία η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΒΕ, αντιστεκόμενη στην οικονομική κρίση, επενδύοντας στην εξωστρέφεια και τη καθετοποίηση της παραγωγής της.


Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1965 , ειδικεύετε στα νοσοκομειακά σκευάσματα, κατέχει την πρώτη θέση σε νοσοκομειακές πωλήσεις στην Ελλάδα (σε τεμάχια) και είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φαρμακευτικών ενέσιμων στην Ευρώπη.


Το 80% της παραγωγής της εξάγεται στο εξωτερικό (Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ωκεανία) καθιστώντας την από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς φαρμακευτικών προϊόντων της χώρας μας, κατέχοντας 800 ιδίες άδειες φαρμακευτικών σκευασμάτων σε 51 χώρες.


Στόχος της εταιρείας είναι να έχει παρουσία σε πάνω από 75 χώρες παγκοσμίως και την δημιουργία επτά δικών της υποκαταστημάτων στην Ευρώπη.
Ήδη το 2013 εγκαινίασε το πρώτο της υποκατάστημα στη Γερμανία ενώ από το 2012 διατηρεί υποκατάστημα στην Κίνα.


Τα παραπάνω επισήμανε ο αντιπρόεδρος και γιος του ιδρυτή της εταιρείας κ. Δημήτρης Δέμος σε εκδήλωση παρουσίασης της DEMO που πραγματοποιήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας στο Κρυονέρι Αττικής, με οικοδεσπότες τον ίδιο και τον πατέρα του κ. Σταύρο Δέμο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Δέμος η εταιρεία διαθέτει πιστοποιήσεις από Οργανισμούς Φαρμάκων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης καθώς κα της Αυστραλίας, Κορέας, Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ αναμένει άμεσα πιστοποίηση και από τον Οργανισμό Φαρμάκων της Βραζιλίας, με στόχο την επέκτασή της στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.


Για το 2013 η εταιρεία κατέγραψε τζίρο ύψους 105 εκατ. ευρώ, ενώ η συνεχείς επενδύσεις της δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, αυξάνοντας το προσωπικό από 510 άτομα το 2009 σε 620 το 2014.


Η εταιρία αναπτύσσει 6-9 νέα γενόσημα προϊόντα ετησίως με διείσδυση στις χώρες της Ε.Ε. που ανέρχεται στο 46% , ενώ διατηρεί μερίδια αγοράς της τάξης του 30-40% στα προϊόντα που διαθέτει στο εξωτερικό.


Παράλληλα εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της επενδύοντας σε ερευνητικά προγράμματα για «super generics» και συνεργάζεται με μεγάλους οίκους του εξωτερικού για διάθεση πρωτοτύπων σκευασμάτων στην Ελληνική αγορά.


Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος κ. Δέμος από το 2000 έχουν επενδυθεί στην εταιρία περισσότερα από 70 εκ. ευρώ για εγκαταστάσεις αυτοματοποίησης και διασφάλιση της ποιότητας, με αποτέλεσμα η παραγωγική μονάδα της Demo να αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο είδος της.


Συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Δέμος, δήλωσε σχετικά πως «η ισχυρή παρουσία μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, η σταθερή πορεία εξέλιξης και η εντυπωσιακή ανάπτυξη της εταιρείας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους ανθρώπους μας, την υψηλή τεχνογνωσία και μακροχρόνια εμπειρία τους, καθώς και με τις υπερσύγχρονες υποδομές μας. Επενδύοντας στη δημιουργία της μεγαλύτερης παραγωγικής μονάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην πρόοδο των εργαζομένων μας μέσα σε ένα σταθερό, ασφαλές και φιλικό εργασιακό περιβάλλον, καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση σε πωλήσεις στη νοσοκομειακή αγορά και να γίνουμε πρωταθλητές στις εξαγωγές. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε ποιοτικά και καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα, ανταποκρινόμενοι στην εμπιστοσύνη που μας δείχνουν γιατροί και ασθενείς σε παγκόσμιο επίπεδο».

 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η DEMO είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές φαρμάκων των Ηνωμένων Εθνών , της Unicef και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.


Μάλιστα το 2007, η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων και η Υπηρεσία Πρόνοιας των ΗΕ (United Nations Relief and Works Agency and Welfare Agency, UNRWA) επέλεξε την DEMO ως έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές της, ενισχύοντας τη φήμη της εταιρείας ως μία πρωτοπόρο εταιρεία, πραγματικά παγκόσμια εταιρεία παρασκευής φαρμάκων.